12:06, 9 Iunie 2008 publicat în Retete culinare

Incearca o alta reteta de tort de mere primita din partea unei cititoare fidele. Aceasta reteta merita incercata.
Timp de preparare:

1 - ora

Dificultate:

redusa

Ingrediente:

  • 6-oua
  • 10-linguri ulei
  • 1-cana zahar
  • 2-cana faina
  • 1-plic praf de copt
  • 2-kg mere acrisoare
  • scortisoara
  • 2-pliculete zahar vanilat frisca

Mod de preparare:

Se taie merele cubulete si se pun la foc mic cu o cana de zahar (daca merele sunt acre se pune mai mult zahar) si scortisoara (dupa gust).

Se tin la foc circa 15 min apoi se dau la racit se separa galbenusul de albus, albusul se bate cu cana de zahar pana se formeaza o spuma apoi se adauga faina si galbenusurile care au fost frecate cu uleiul si zaharul vanilat.

Compozitia se amesteca cu merele racite si se toarna intr-o forma rotunda tapetata cu ulei si faina,se tine la cuptor 45-50 min se serveste cu frisca deasupra.

Pofta buna !

O reteta propusa de: Isabela Stoica (stoicaisabela)


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri