Am scris ingredientele cu aproximatie pentru ca eu le pun la ochi.

Timp de preparare:

45 - min

Dificultate:

redusa

Ingrediente:

  • 15-20 ciuperci proaspete de marime medie
  • 7-8 feliute de bacon
  • 1 lingura ulei de masline
  • cascaval sau telemea de oaie (cam 50 grame)
  • putina verdeata
  • busuioc uscat
  • un triunghi de branza mucegai (albastru sau verde)
  • cateva boabe de ienibahar

Mod de preparare:

Ciupercile se spala si se curata. Cotoarele pot fi folosite si ele la aceeasi reteta sau pot fi facute cu orez, paste sau garnitura la alte retete. Se pun apoi la scurs.
Cascavalul/telemeaua se rade, se amesteca cu busuiocul si cu verdeata taiata cat mai marunt. Daca aceasta compozitie e prea tare se adauga ori o lingura de unt ori una de smantana. Se taie si triunghiul de branza mucegai in patratele 15 sau 20 in functie de cate ciuperci avem.

Se ia cate un patratel de branza mucegai, se pune intr-o ciuperca si peste se pune cate o lingurita din amestecul de cascaval. Se procedeaza asa cu toate ciupercile. Eu le mai invelesc si in cate o foita de bacon pe care o fixez cu scobitori. Ciupercile umplute se pun in tava pe folie de aluminiu unsa cu ulei de masline. Se baga la cuptor la foc mediu. Dupa miros si culoare (cascavalul se topeste frumos si capata culoare mai inchisa) va veti da seama ca s-au facut. Merg foarte bine cu peste sau pui la gratar, dar si cu paste.
Pofta buna!

O reteta propusa de: owl night (night_owl)


Vizionare placuta

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Ciuperci umplute cu branza mucegai.