45 - min
Dificultate:
redusa
Ingrediente:
- 15-20 ciuperci proaspete de marime medie
- 7-8 feliute de bacon
- 1 lingura ulei de masline
- cascaval sau telemea de oaie (cam 50 grame)
- putina verdeata
- busuioc uscat
- un triunghi de branza mucegai (albastru sau verde)
- cateva boabe de ienibahar
Mod de preparare:
Ciupercile se spala si se curata. Cotoarele pot fi folosite si ele la aceeasi reteta sau pot fi facute cu orez, paste sau garnitura la alte retete. Se pun apoi la scurs.
Cascavalul/telemeaua se rade, se amesteca cu busuiocul si cu verdeata taiata cat mai marunt. Daca aceasta compozitie e prea tare se adauga ori o lingura de unt ori una de smantana. Se taie si triunghiul de branza mucegai in patratele 15 sau 20 in functie de cate ciuperci avem.
Se ia cate un patratel de branza mucegai, se pune intr-o ciuperca si peste se pune cate o lingurita din amestecul de cascaval. Se procedeaza asa cu toate ciupercile. Eu le mai invelesc si in cate o foita de bacon pe care o fixez cu scobitori. Ciupercile umplute se pun in tava pe folie de aluminiu unsa cu ulei de masline. Se baga la cuptor la foc mediu. Dupa miros si culoare (cascavalul se topeste frumos si capata culoare mai inchisa) va veti da seama ca s-au facut. Merg foarte bine cu peste sau pui la gratar, dar si cu paste.
Pofta buna!
O reteta propusa de: owl night (night_owl)
Caius Covrig își donează ziua și face apel la umanitate! Hai să facem echipă și să-l ajutăm pe Alin !
Ce își doresc gravidele din România pentru copiii lor. Psiholog: Resimt o responsabilitate imensă de a-și ști copilul în siguranță pe viitor
Irina, eleva de 10 ce vine zilnic la școală de la 15 kilometri distanță, își dorește ca într-o zi să fie studentă la Teatru
Inima Copiilor strânge 10.000 de promisiuni pentru extinderea secției de Cardiochirurgie de la Marie Curie