Aluatul oparit se foloseste atat pentru prepararea eclerelor, a choux-urilor cu crema de vanilie, fie pentru a abtine diverse aperitive

Timp de preparare:

2 - ore

Dificultate:

redusa

Ingrediente:

  • 200 ml apa,
  • sare
  • marar uscat-1/2 lingurita
  • susan -1 lingurita
  • 75 grame margarina
  • 125 grame faina,
  • o lingura cu varf de cascaval ras,
  • 3 oua de gaina

Mod de preparare:

Se pun la foc intr-un vas, apa, margarina, sarea.
Cand s-a topit grasimea se da vasul de pe foc si se pun faina si cascavalul, mararul uscat.
Amestecati bine ( eu prefer acel minunat obiect pentru pisat cartofii pt.pireu)si lasati la racit.Cand e rece compozitia, se pun pe rand ouale si se amesteca pana se obtine o pasta omogena.Cu ajutorul unei lingurite se pun, in tava unsa cu apa, gramajoare distantate intre ele, cu un diametru de 2,5-3 cm.Ies mai frumoase gogosile daca presarati susan.Obtineti cca. 30 de bucati si trebuie sa coaceti 2 tavi.
In cuptorul incins se pun la temperatura mare, 240 grade, cca 20 min, apoi 10-12 min la foc mai domol.

Nu deschideti cuptorul, daca aveti geam la cuptor veti vedea cum cresc, mandre si frumoase.Cand sunt putin rumenite sunt gata! Se scot, se lasa la racit si se pot umple cu salata de vinete, cu branza de vaci frecata cu unt, marar, sare, eventual si ceapa.

Pofta buna!

O reteta propusa de: Sultanica Popescu (Sultanica)


Vizionare placuta

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Gogosi din aluat oparit.