Speram ca te-am ajutat in bucatarie de fiecare data cand ai avut nevoie. Astazi vrem sa-ti uram Paste Fericit, pace sufleteasca si multa sanatate!
Si bineinteles: spor in bucatarie!
Ingrediente:
1 pachet de aluat frantuzesc
1 legatura de ceapa verde
1 legatura de usturoi
2 linguri de ulei
600 g spanac fiert
250 g cas sau telemea desarata
2 oua si un albus
6 oua
1 galbenus pentru uns deasupra
Sare si piper dupa gust
Mod de preparare:
Se toaca ceapa si usturoiul, se prajesc in ulei, apoi se adauga spanacul fiert si scurs bine si se caleste cateva minute, apoi se lasa sa se raceasca.
Se ia o forma de tort cu peretii detasabili si se imbraca cu aluat.
Se pastreaza o bucata de aluat drept capac.
Intr-un castron se amesteca spanacul cu branza rasa pe razatoarea mare, cu cele doua oua, sare si piper dupa gust.
Se pune compozitia peste aluatul din forma si se fac cu dosul unei linguri 6 adancituri in care se pun ouale crude.
Se acopera cu foia de aluat pastrata si care se fixeaza bine prin apasare de peretii formei.
Cu ajutorul unui cutit bine ascutit se inteapa aluatul de deasupra in cateva locuri.
Se introduce tava intr-un cuptor bine incalzit si se coace pana se rumeneste frumos deasupra.
Se lasa sa se racoreasca in forma spoi se portioneaza.
O reteta propusa de: Nastac Miruna (Dianana)
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară