Speram ca te-am ajutat in bucatarie de fiecare data cand ai avut nevoie. Astazi vrem sa-ti uram Paste Fericit, pace sufleteasca si multa sanatate!
Si bineinteles: spor in bucatarie!
Ingrediente:
1 pachet de aluat frantuzesc
1 legatura de ceapa verde
1 legatura de usturoi
2 linguri de ulei
600 g spanac fiert
250 g cas sau telemea desarata
2 oua si un albus
6 oua
1 galbenus pentru uns deasupra
Sare si piper dupa gust
Mod de preparare:
Se toaca ceapa si usturoiul, se prajesc in ulei, apoi se adauga spanacul fiert si scurs bine si se caleste cateva minute, apoi se lasa sa se raceasca.
Se ia o forma de tort cu peretii detasabili si se imbraca cu aluat.
Se pastreaza o bucata de aluat drept capac.
Intr-un castron se amesteca spanacul cu branza rasa pe razatoarea mare, cu cele doua oua, sare si piper dupa gust.
Se pune compozitia peste aluatul din forma si se fac cu dosul unei linguri 6 adancituri in care se pun ouale crude.
Se acopera cu foia de aluat pastrata si care se fixeaza bine prin apasare de peretii formei.
Cu ajutorul unui cutit bine ascutit se inteapa aluatul de deasupra in cateva locuri.
Se introduce tava intr-un cuptor bine incalzit si se coace pana se rumeneste frumos deasupra.
Se lasa sa se racoreasca in forma spoi se portioneaza.
O reteta propusa de: Nastac Miruna (Dianana)
Dincolo de nopțile nedormite – Inegalitatea tăcută cu care se confruntă comunitatea LGBT+
Studiu: 11% dintre români nu merg niciodată la evenimente culturale! Lipsa timpului și a banilor sunt principalele motive
Frica de stomatolog, o realitate ignorată: 75% dintre români se plâng de o sănătate orală proastă - sau foarte proastă
Între un copil de 14 ani și un bărbat de 40 de ani NU există o relație de iubire. Nu a fost o poveste de dragoste. A fost abuz.