coaste,fluierul picioarelor, eventual cap de miel;2 linguri ulei, 1 legatura de zarzavaturi(morcovi si albitura),1 ceapa uscata, 1l bors(se gaseste la piata sau in supermarket
uri),leustean, marar, patrunjel (frunze), sare, piper, smantana, 2 linguri de orez.
Mod de preparare:
Carnea de miel se spala in mai multe ape, la urma se lasa 15 minute in apa cu otet ca sa iasa mirosul; intre timp se curata zarzavaturile si se taie in cuburi mici, la fel si ceapa.
Intr-o oala de cca 3l, se pune uleiul si ceapa taiata marunt, se lasa sa se dinstuie putin pana se inmoaie ceapa, dupa care se adauga carnea de miel taiata bucati si scursa de apa si zarzavatul, se mai lasa putin sa se dinstuie la foc mic dupa care se completeaza cu apa clocotita pana la 3/4 din oala.
Se lasa sa fiarba la foc mic, se ia spuma adunata la primul clocot, se sareaza dupa gust, se adauga orezul si se mai lasa sa fiarba pana se inmoaie bine carnea. se scoate capul (daca s-a pus) se ia carnea de pe el si se pune inapoi in oala.
Se adauga borsul pana se umple oala sau dupa gust(daca nu doriti sa fie prea acrisor).se mai lasa sa dea un clocot, se mai pune sare daca e nevoie, putin piper,si verdeata taiata marunt.
Pentru ca aroma sa fie mai puternica, verdeata se adauga dupa ce stingeti focul si se lasa sa se odihneasca cca 30 de minute inainte de servire.
Se serveste cald cu cate o lingura de smantana in farfurie.
Pofta buna!
O reteta propua de Careba Luminita
Intreaga echipa Delly va ureaza PASTE FERICIT!
Unde poți bea apă de la robinet în România? Harta cu locuri care oferă apă potabilă gratuit
Dincolo de nopțile nedormite – Inegalitatea tăcută cu care se confruntă comunitatea LGBT+
Studiu: 11% dintre români nu merg niciodată la evenimente culturale! Lipsa timpului și a banilor sunt principalele motive
Frica de stomatolog, o realitate ignorată: 75% dintre români se plâng de o sănătate orală proastă - sau foarte proastă