O reteta de bors de miel.
Ingrediente

coaste,fluierul picioarelor, eventual cap de miel;2 linguri ulei, 1 legatura de zarzavaturi(morcovi si albitura),1 ceapa uscata, 1l bors(se gaseste la piata sau in supermarket
uri),leustean, marar, patrunjel (frunze), sare, piper, smantana, 2 linguri de orez.

Mod de preparare:

Carnea de miel se spala in mai multe ape, la urma se lasa 15 minute in apa cu otet ca sa iasa mirosul; intre timp se curata zarzavaturile si se taie in cuburi mici, la fel si ceapa.

Intr-o oala de cca 3l, se pune uleiul si ceapa taiata marunt, se lasa sa se dinstuie putin pana se inmoaie ceapa, dupa care se adauga carnea de miel taiata bucati si scursa de apa si zarzavatul, se mai lasa putin sa se dinstuie la foc mic dupa care se completeaza cu apa clocotita pana la 3/4 din oala.

Se lasa sa fiarba la foc mic, se ia spuma adunata la primul clocot, se sareaza dupa gust, se adauga orezul si se mai lasa sa fiarba pana se inmoaie bine carnea. se scoate capul (daca s-a pus) se ia carnea de pe el si se pune inapoi in oala.
Se adauga borsul pana se umple oala sau dupa gust(daca nu doriti sa fie prea acrisor).se mai lasa sa dea un clocot, se mai pune sare daca e nevoie, putin piper,si verdeata taiata marunt.

Pentru ca aroma sa fie mai puternica, verdeata se adauga dupa ce stingeti focul si se lasa sa se odihneasca cca 30 de minute inainte de servire.
Se serveste cald cu cate o lingura de smantana in farfurie.

Pofta buna!

O reteta propua de Careba Luminita

Intreaga echipa Delly va ureaza PASTE FERICIT!

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri