(pentru 4 portii):
1kg.pulpa de miel,
sare,
piper,
condimente pentru carne de miel,
4 catei de usturoi,
4 cepe,
2 linguri ulei,
1 crenguta de rozmarin,
1/2 salvie,
maghiran,
500ml.vin alb,
250ml.supa de carne,
1 legatura morcovi,
1/2 legatura tulpina de telina,
150g. mazare tucara(poate fi congelata),
40g.unt,
125g.smantana,
1 lingurita amidon;
Mod de preparare:
1 Se freaca pulpa de miel cu sare,piper si condimente pentru carne de miel.Se curata ceapa si usturoiul.Se taie ceapa in patru.Se incinge uleiul si se prajeste pulpa pe toate partile.Se adauga ceapa, usturoiul si verdeata.Se toarna 125 ml. vin.Se da la cuptorul incins la 175*C cca. 1 1/2 ore.Se toarna , din cand in cand, vinul si supa.
2.Se spala si curata legumele ,se toaca morcovii si telina.Se incinge untul intr-o tigaie si se calesc legumele.Se condimenteaza cu sare si piper.
3.Se scurge sosul din vas, se amesteca cu smantana , se fierb impreuna si se leaga cu amidon.Se sareaza si pipereaza.
Se taie carnea felii, se aseaza pe un platou si se garniseste cu legume si se acopera cu sos.Se serveste cu un vin alb sec rece.
O reteta propusa de: Vekas Maria (Tracy)
De ce ajung femeile din România la psiholog. ”Trăim într-o cultură în care femeia e învățată să pună nevoile celorlalți înainte”
Metroul bucureștean scurtează drumul spre prevenția cancerelor asociate infecției cu HPV
“Love Fair”, târgul caritabil care schimbă soarta animalelor fără stăpân
Țările din Europa în care se fac cele mai multe transplanturi de celule stem. Pe ce loc e România?