(pentru 4 portii):
1kg.pulpa de miel,
sare,
piper,
condimente pentru carne de miel,
4 catei de usturoi,
4 cepe,
2 linguri ulei,
1 crenguta de rozmarin,
1/2 salvie,
maghiran,
500ml.vin alb,
250ml.supa de carne,
1 legatura morcovi,
1/2 legatura tulpina de telina,
150g. mazare tucara(poate fi congelata),
40g.unt,
125g.smantana,
1 lingurita amidon;
Mod de preparare:
1 Se freaca pulpa de miel cu sare,piper si condimente pentru carne de miel.Se curata ceapa si usturoiul.Se taie ceapa in patru.Se incinge uleiul si se prajeste pulpa pe toate partile.Se adauga ceapa, usturoiul si verdeata.Se toarna 125 ml. vin.Se da la cuptorul incins la 175*C cca. 1 1/2 ore.Se toarna , din cand in cand, vinul si supa.
2.Se spala si curata legumele ,se toaca morcovii si telina.Se incinge untul intr-o tigaie si se calesc legumele.Se condimenteaza cu sare si piper.
3.Se scurge sosul din vas, se amesteca cu smantana , se fierb impreuna si se leaga cu amidon.Se sareaza si pipereaza.
Se taie carnea felii, se aseaza pe un platou si se garniseste cu legume si se acopera cu sos.Se serveste cu un vin alb sec rece.
O reteta propusa de: Vekas Maria (Tracy)
Caius Covrig își donează ziua și face apel la umanitate! Hai să facem echipă și să-l ajutăm pe Alin !
Ce își doresc gravidele din România pentru copiii lor. Psiholog: Resimt o responsabilitate imensă de a-și ști copilul în siguranță pe viitor
Irina, eleva de 10 ce vine zilnic la școală de la 15 kilometri distanță, își dorește ca într-o zi să fie studentă la Teatru
Inima Copiilor strânge 10.000 de promisiuni pentru extinderea secției de Cardiochirurgie de la Marie Curie