- 6 oua
- 12 linguri zahar
- 12 linguri nuca macinata
- 1 cana (mica)cu lapte
- 1 cana(mica) cu ulei
- 8 linguri faina
- 1 praf de copt
- 2 kg mere
Mod de preparare:
Se mixeaza ouale cu zaharul, pana ce acesta s-a topit, se adauga laptele, uleiul, nuca macinata si la sfarsit, faina amestecata intim cu praful de copt.
Se amesteca usor compozitia cu telul, apoi se toarna intr-o tava rotunda, unsa cu unt si presarata cu faina. se coace blatul la oc potrivit. Intre timp, se curata merele de coaja, se dau pe razatoare si se pun la fiert, intr-o cratita, cu zahar si scortisoara dupa gust si cu 2 cani mari de apa.
Se fiert la foc mic, apoi se strecoara, iar in suc se dizolva 2 budinci de vanilie, dizolvate in putina apa rece. Se aseaza crema pe foc si se lasa pana se ingroasa putin, apoi se ia de pe foc si se amesteca pana se racoreste.(apoi se acopera sa na faca crusta; rezulta o crema-gelatina).
Blatul (rece) se taie in 2 sau in 3 cu un cutit foarte subtire. Intre blaturi se aseaza merele, pastrand o cantitate mai mica pentru capacul tortului. Deasupra se crema-gelatina putin calduta, avand grija sa imbrace bine tot tortul.
Se pastreaza la rece...si e bun bun.
Pofta buna!
O reteta propusa de: Lita Daniela (litadana)
Unde poți bea apă de la robinet în România? Harta cu locuri care oferă apă potabilă gratuit
Dincolo de nopțile nedormite – Inegalitatea tăcută cu care se confruntă comunitatea LGBT+
Studiu: 11% dintre români nu merg niciodată la evenimente culturale! Lipsa timpului și a banilor sunt principalele motive
Frica de stomatolog, o realitate ignorată: 75% dintre români se plâng de o sănătate orală proastă - sau foarte proastă