- 6 oua
- 12 linguri zahar
- 12 linguri nuca macinata
- 1 cana (mica)cu lapte
- 1 cana(mica) cu ulei
- 8 linguri faina
- 1 praf de copt
- 2 kg mere
Mod de preparare:
Se mixeaza ouale cu zaharul, pana ce acesta s-a topit, se adauga laptele, uleiul, nuca macinata si la sfarsit, faina amestecata intim cu praful de copt.
Se amesteca usor compozitia cu telul, apoi se toarna intr-o tava rotunda, unsa cu unt si presarata cu faina. se coace blatul la oc potrivit. Intre timp, se curata merele de coaja, se dau pe razatoare si se pun la fiert, intr-o cratita, cu zahar si scortisoara dupa gust si cu 2 cani mari de apa.
Se fiert la foc mic, apoi se strecoara, iar in suc se dizolva 2 budinci de vanilie, dizolvate in putina apa rece. Se aseaza crema pe foc si se lasa pana se ingroasa putin, apoi se ia de pe foc si se amesteca pana se racoreste.(apoi se acopera sa na faca crusta; rezulta o crema-gelatina).
Blatul (rece) se taie in 2 sau in 3 cu un cutit foarte subtire. Intre blaturi se aseaza merele, pastrand o cantitate mai mica pentru capacul tortului. Deasupra se crema-gelatina putin calduta, avand grija sa imbrace bine tot tortul.
Se pastreaza la rece...si e bun bun.
Pofta buna!
O reteta propusa de: Lita Daniela (litadana)
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară