30 - min
Dificultate:
redusa
Ingrediente:
(pentru 8 felii/portii):
- 250g.ciocolata obisnuita,
- 280g.smantana,
- 1 lingurita esenta de vanilie,
- 15-20 biscuiti;
1.Rupeti ciocolata in bucati mari.Incalziti smantana intr-o tigaie la foc mic ,pana sa dea in clocot.Adaugati ciocolata si luati vasul de pe foc .Acoperiti si lasati 5 minute.
2.Adaugati esenta de vanilie si amestecati pana se omogenizeaza .Turnati compozitia intr-un vas si lasati la racit pana incepe sa se ingroase.
3.Intr-o tava cu ocapacitate de 450g.asazati o foaie de celofan sau folie de aluminiu in asa fel,incat marginile foii sa reaca mult peste marginile tavii.
4 Turnati 1/6 din compozitie pe fundul tavii.Asezati un strat de biscuiti.Repetati operatia -un strat de ciocolata ,unul de biscuiti -pana se termina compozitia .Deasupra trebuie sa aveti un strat de ciocolata.
5.Ridicati marginile foii de celofan peste tava.Tineti la rece cel putin 2 ore ,preferabil peste noapte,pana se intareste ciocolata .
6.Desfaceti cu atentie celofanul de pe tava si rasturnati prajitura pe platoul din care o veti servi.Taiati in felii.
O reteta propusa de: Vekas Maria (Tracy)
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară