30 - min
Dificultate:
redusa
Ingrediente:
(pentru 8 felii/portii):
- 250g.ciocolata obisnuita,
- 280g.smantana,
- 1 lingurita esenta de vanilie,
- 15-20 biscuiti;
1.Rupeti ciocolata in bucati mari.Incalziti smantana intr-o tigaie la foc mic ,pana sa dea in clocot.Adaugati ciocolata si luati vasul de pe foc .Acoperiti si lasati 5 minute.
2.Adaugati esenta de vanilie si amestecati pana se omogenizeaza .Turnati compozitia intr-un vas si lasati la racit pana incepe sa se ingroase.
3.Intr-o tava cu ocapacitate de 450g.asazati o foaie de celofan sau folie de aluminiu in asa fel,incat marginile foii sa reaca mult peste marginile tavii.
4 Turnati 1/6 din compozitie pe fundul tavii.Asezati un strat de biscuiti.Repetati operatia -un strat de ciocolata ,unul de biscuiti -pana se termina compozitia .Deasupra trebuie sa aveti un strat de ciocolata.
5.Ridicati marginile foii de celofan peste tava.Tineti la rece cel putin 2 ore ,preferabil peste noapte,pana se intareste ciocolata .
6.Desfaceti cu atentie celofanul de pe tava si rasturnati prajitura pe platoul din care o veti servi.Taiati in felii.
O reteta propusa de: Vekas Maria (Tracy)
Ce vrea Bolojan să schimbe la companiile de stat: măsurile propuse
România obține patru medalii la Olimpiada Europeană de Informatică pentru Fete 2025!
2 copii români au obținut, în premieră, locul 1 la Olimpiada Mondială de Abac WAMAS!
Nicușor Dan a promulgat legea care permite Guvernului să dea ordonanțe în timpul vacanței parlamentare