30 - min
Dificultate:
redusa
Ingrediente:
(pentru 8 felii/portii):
- 250g.ciocolata obisnuita,
- 280g.smantana,
- 1 lingurita esenta de vanilie,
- 15-20 biscuiti;
1.Rupeti ciocolata in bucati mari.Incalziti smantana intr-o tigaie la foc mic ,pana sa dea in clocot.Adaugati ciocolata si luati vasul de pe foc .Acoperiti si lasati 5 minute.
2.Adaugati esenta de vanilie si amestecati pana se omogenizeaza .Turnati compozitia intr-un vas si lasati la racit pana incepe sa se ingroase.
3.Intr-o tava cu ocapacitate de 450g.asazati o foaie de celofan sau folie de aluminiu in asa fel,incat marginile foii sa reaca mult peste marginile tavii.
4 Turnati 1/6 din compozitie pe fundul tavii.Asezati un strat de biscuiti.Repetati operatia -un strat de ciocolata ,unul de biscuiti -pana se termina compozitia .Deasupra trebuie sa aveti un strat de ciocolata.
5.Ridicati marginile foii de celofan peste tava.Tineti la rece cel putin 2 ore ,preferabil peste noapte,pana se intareste ciocolata .
6.Desfaceti cu atentie celofanul de pe tava si rasturnati prajitura pe platoul din care o veti servi.Taiati in felii.
O reteta propusa de: Vekas Maria (Tracy)
De ce ajung femeile din România la psiholog. ”Trăim într-o cultură în care femeia e învățată să pună nevoile celorlalți înainte”
Metroul bucureștean scurtează drumul spre prevenția cancerelor asociate infecției cu HPV
“Love Fair”, târgul caritabil care schimbă soarta animalelor fără stăpân
Țările din Europa în care se fac cele mai multe transplanturi de celule stem. Pe ce loc e România?