Mucenici muntenesti 2

12:03, 6 Martie 2008 publicat în Retete culinare

Mucenicii de casa sunt mult mai buni ca cei cumparati din comert. Nu se fac greu, dar sunt migalosi si pierzi ceva timp pentru pregatirea lor.
Timp de preparare:

2-3 - ore

Dificultate:

redusa

Ingrediente:

Coca:faina, apa si un varf de cutit sare.
Ingrosarea lichidului:nuca pisata, zahar, vanilie baton sau zahar vanilinat, scortisoara pisata.

Mod de preparare:

250g faina, un varf de cutit cu sare si putin apa cat sa cuprinda faina si sa nu fie o coca prea moale. Se fac niste rulouri mici de max 3-4mm grosime si apoi se rasucesc in forma de 8.
Se lasa la uscat cateva ore. Intr-o oala mare cu 4-5 l apa se aduaga putina sare si cand da apa in clocote se reduce focul la potrivit, apoi se adauga mucenicii uscati bine si se lasa sa fiarba. Dupa ce sau fiert se adauga zaharul dupa gust, zahar vanilinat si lamaie rasa.
Se dau cateva clocote si se ia de pe foc oala, apoi se adauga nuca macinata si putina scortisoara. Nuca se va umfla in zeama, dar cand pui in farfurie mai adaugi nuca macinata si inca putina scortisoara. Nuca ii da gustul bun si e bine sa fie mai multa, iar scortisoara ii da o buna aroma.

Atentie! Zaharul se pune dupa ce au fiert bine mucenicii altfel se intaresc.

O reteta propusa de: Bocan Nicoleta (nbocan2002)


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri