Timp de preparare:
30 - min
Dificultate:
redusa
Ingrediente:
600g.carne macra de caprioara,
unt pentru fript carnea,
sare,
piper proaspat macinat;
Pentru sos:
unt,
1 ceapa mijlocie,
1/2 lingurita de cuisoare macinate,
1/2 lingurita de scortisoara macinata,
2dl. cidru sau vin de mere,
3dl.supa de carne(poate fi si din cubulet),
50g.unt +2 linguri faina amestecate bine,
sare,
piper,
2 mere,
50g.margarina;
Mod de preparare:
Carnea se taie in fasii subtiri si se frige intr-o tigaie de Teflon , in unt, timp de 2 minute.Se scoate pe o farfurie, se sareaza ,pipereaza
si se condimenteaza cu praf de cuisoare si scortisoara.Se lasa la cald.
In tigaia in care am fript carnea se pune untul si se caleste ceapa taiata marunt.Se adauga vinul si supa si se fierb cca.5 minute.Se strecoara continutul si se repune in tigaie.Untul amestecat cu faina se adauga in tigaie, se amesteca bine si se fierbe 10 minute.
Se ia de pe foc, se adauga margarina taiata in bucati, se amesteca cu mixerul si se repune pe foc si se fierbe pana se ingroasa.Se sareaza si pipereaza, se adauga carnea si merele taiate felii(nu se curata de coaja) si se fierb impreuna 3-4 minute;se ia de pe foc si se serveste imediat cu garnitura de orez si un vin alb sec.
Pofta buna!
O reteta propusa de: Vekas Maria (Tracy)
Va recomandam si retetele:
Scoici inabusite
Pui imperial
Piept de pui cu sos de nuci
Somon afumat
De ce ajung femeile din România la psiholog. ”Trăim într-o cultură în care femeia e învățată să pună nevoile celorlalți înainte”
Metroul bucureștean scurtează drumul spre prevenția cancerelor asociate infecției cu HPV
“Love Fair”, târgul caritabil care schimbă soarta animalelor fără stăpân
Țările din Europa în care se fac cele mai multe transplanturi de celule stem. Pe ce loc e România?