IN ACEST ARTICOL:
Este un excelent felul doi pentru familie si prieteni.

Timp de preparare:

50 - min

Dificultate:

medie

Ingrediente:



(pentru 4 portii):
  • 1 pui de marime mijlocie,
  • 2 rosii mari, 100g.ciuperci,
  • 1 ou,
  • 20g.maioneza,
  • 50g.costita,
  • 50g.cascaval(sortiment moale),
  • 2 catei de usturoi,
  • sare,
  • piper,
  • verdeata,
  • 2 linguri de ulei;

Mod de preparare:

1.Se taie aripile , apoi puiul se taie de-a lungul pieptului si se indeparteaza cu grija oasele.Se taie apoi puiul in doua, se bate putin , se presara cu sare, piper si usturoi pisat.
2.Se taie felii costita si ciupercile , rosiile se taie in cubulete ,apoi se inabusa totul in ulei.La sfarsit, se toarna peste legume oul batut cu maioneza.Se pune vasul in cuptorul incalzit la temperatura de 200*C si se lasa pana omleta este gata.
3.Cascavalul se rade pe razatoarea mica .Omleta se taie in patru, se pun cate doua bucati pe fiecare jumatate de pui, se presara cu cascaval ras si se ruleaza.Se aseaza fiecare bucata rulata de pui pe o tava cu peretii inalti , cu "cusatura"in jos si se da la cuptor pentru 30-40 minute.Din cand in cand , ca sa se rumeneasca bine , stropiti carnea cu sosul pe care il lasa in tava sau, inainte de a pune carnea in cuptor , ungeti-o cu putin unt sau ulei.
Se serveste fierbinte , ornat cu verdeata , masline si felii de rosii.Un vin alb sec se potriveste cu acest preparat.

Obs: Cu cat rulourile sunt mai mari, cu atat focul de la cuptor trebuie sa fie mai mic;carnea trebuie sa se patrunda fara sa se arda.

Pofta buna!

O reteta propusa de: Vekas Maria (Tracy)

Pregatesti altfel puiul? Da click aici si trimite reteta ta!

Da click aici pentru a ne trimite sugestiile si parerile tale

Va recomandam si urmatoarele retete:

Piept de pui cu mustar

Pui cu alune

Pui la capac



Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri