70 - min
Dificultate:
medie
Ingrediente:
2 homari de 400g., 2 andive, 100g. piept afumat , 3 galbenusuri, 200g.unt, 1 lingura otet sau sucul de la o lamaie, sare, piper;
Pentru sos: 1 ceapa, 1 praz, 2 morcovi , 1 manunchi de telina, 1 pahar vin alb , 1/2 pahar otet, sare, piper;
Mod de preparare:
Se prepara sosul:legumele se taie cubulete.Se pun legumele la fiert in 1,5l.apa sarata si in care am adaugat si vinul , si otetul.Se pipereaza.Se fierb la foc mic 30 minute.Se pune apoi homarul si se lasa sa fiarba 8 minute.Se stinge focul si se lasa homarul sa se raceasca in acest sos.Intre timp, se taie pieptul afumat in bucati mici.Daca este prea sarat, se lasa 5 minute in apa clocotita si apoi se taie.
Se curata andivele.Se scot homarii si se taie cozile in rondele.Se lasa clestii homarului intregi.Se pun foile de andive in grasime si se lasa sa se patrunda bine, apoi se adauga pieptul afumat.
Se prepara un sos olandez :3 galbenusuri se amesteca bine cu 2 linguri de apa si se fierb in bain-marie.Se adauga untul rece , taiat bucati si se amesteca bine.Se sareaza , pipereaza si se adauga otetul sau sucul de lamaie.
Se serveste homarul acoperit cu sosul olandez si decorat cu foile de andive , iar alaturi se pune pieptul afumat .Nu uitam vinul, alb si sec.
O reteta propusa de: Vekas Maria (Tracy)
SOS Satele Copiilor organizează a treia ediție a festivalului de bine FestiSAT
Doar un sfert dintre români redirecţionează 3,5% din impozitul pe venit către un ONG, deși este gratuit!
APAN România organizează cea mai importantă conferință dedicată persoanelor cu scleroză multiplă, pe 30-31 mai la Hotel Caro
Când deschizi ochii la ce se întâmplă, nu-i mai poți închide la loc – despre vot, frică și misoginie cu Ada Maria Ileana