Este o salata pretentioasa, dar deosebit de gustoasa pentru o zi de sarbatoare in familie.
Timp de preparare:
70 - min

Dificultate:
medie

Ingrediente:
2 homari de 400g., 2 andive, 100g. piept afumat , 3 galbenusuri, 200g.unt, 1 lingura otet sau sucul de la o lamaie, sare, piper;

Pentru sos: 1 ceapa, 1 praz, 2 morcovi , 1 manunchi de telina, 1 pahar vin alb , 1/2 pahar otet, sare, piper;

Mod de preparare:

Se prepara sosul:legumele se taie cubulete.Se pun legumele la fiert in 1,5l.apa sarata si in care am adaugat si vinul , si otetul.Se pipereaza.Se fierb la foc mic 30 minute.Se pune apoi homarul si se lasa sa fiarba 8 minute.Se stinge focul si se lasa homarul sa se raceasca in acest sos.Intre timp, se taie pieptul afumat in bucati mici.Daca este prea sarat, se lasa 5 minute in apa clocotita si apoi se taie.
Se curata andivele.Se scot homarii si se taie cozile in rondele.Se lasa clestii homarului intregi.Se pun foile de andive in grasime si se lasa sa se patrunda bine, apoi se adauga pieptul afumat.
Se prepara un sos olandez :3 galbenusuri se amesteca bine cu 2 linguri de apa si se fierb in bain-marie.Se adauga untul rece , taiat bucati si se amesteca bine.Se sareaza , pipereaza si se adauga otetul sau sucul de lamaie.
Se serveste homarul acoperit cu sosul olandez si decorat cu foile de andive , iar alaturi se pune pieptul afumat .Nu uitam vinul, alb si sec.

O reteta propusa de: Vekas Maria (Tracy)
Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 7 sfaturi despre spălarea corectă a fructelor și legumelor

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri