70 - min
Dificultate:
medie
Ingrediente:
2 homari de 400g., 2 andive, 100g. piept afumat , 3 galbenusuri, 200g.unt, 1 lingura otet sau sucul de la o lamaie, sare, piper;
Pentru sos: 1 ceapa, 1 praz, 2 morcovi , 1 manunchi de telina, 1 pahar vin alb , 1/2 pahar otet, sare, piper;
Mod de preparare:
Se prepara sosul:legumele se taie cubulete.Se pun legumele la fiert in 1,5l.apa sarata si in care am adaugat si vinul , si otetul.Se pipereaza.Se fierb la foc mic 30 minute.Se pune apoi homarul si se lasa sa fiarba 8 minute.Se stinge focul si se lasa homarul sa se raceasca in acest sos.Intre timp, se taie pieptul afumat in bucati mici.Daca este prea sarat, se lasa 5 minute in apa clocotita si apoi se taie.
Se curata andivele.Se scot homarii si se taie cozile in rondele.Se lasa clestii homarului intregi.Se pun foile de andive in grasime si se lasa sa se patrunda bine, apoi se adauga pieptul afumat.
Se prepara un sos olandez :3 galbenusuri se amesteca bine cu 2 linguri de apa si se fierb in bain-marie.Se adauga untul rece , taiat bucati si se amesteca bine.Se sareaza , pipereaza si se adauga otetul sau sucul de lamaie.
Se serveste homarul acoperit cu sosul olandez si decorat cu foile de andive , iar alaturi se pune pieptul afumat .Nu uitam vinul, alb si sec.
O reteta propusa de: Vekas Maria (Tracy)
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară