- 2 oua
- un pahar de zahar
- o jumatate pahar ( de 250 ml)de cafea tare (sau o jumatate pahar de cicoare) concentrata
- o jumatate pahar lapte dulce rece
- o lingurita de anason pisat
- o lingurita bicarbonat de sodiu nestins
- o cescuta rom
- o cescuta ulei
- o lingurita scortisoara
- o lingura marmelada
- 30 de nuci
- 5 bucati de rahat taiat
- 0,5 kg faina.
Mod de preparare
1. Se freaca ouale cu zaharul. Se adauga cafeaua (se face o cafea mai concentrata) si laptele.
2. Marmelada se amesteca cu anasonul, bicarbonatul, romul, uleiul, scortisoara.
3. Se amesteca compozitia de ou cu cea de marmelada. Se pun nucile taiate, rahatul si faina.
4. Se pune compozitia intr-o tava de chec unsa cu ulei si tapetata cu faina.
5. Se lasa tava sa stea o jumatate de ora la temperatura camerei apoi se baga la cuptor si se coace la foc potrivit.
Este un chec cu multe arome numai bun pentru sarbatorile de iarna.
O reteta propusa de: ZAHIU MIRELA (mirelaz)
Echipa Delly iti ureaza LA MULTI ANI !
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară