- 2 oua
- un pahar de zahar
- o jumatate pahar ( de 250 ml)de cafea tare (sau o jumatate pahar de cicoare) concentrata
- o jumatate pahar lapte dulce rece
- o lingurita de anason pisat
- o lingurita bicarbonat de sodiu nestins
- o cescuta rom
- o cescuta ulei
- o lingurita scortisoara
- o lingura marmelada
- 30 de nuci
- 5 bucati de rahat taiat
- 0,5 kg faina.
Mod de preparare
1. Se freaca ouale cu zaharul. Se adauga cafeaua (se face o cafea mai concentrata) si laptele.
2. Marmelada se amesteca cu anasonul, bicarbonatul, romul, uleiul, scortisoara.
3. Se amesteca compozitia de ou cu cea de marmelada. Se pun nucile taiate, rahatul si faina.
4. Se pune compozitia intr-o tava de chec unsa cu ulei si tapetata cu faina.
5. Se lasa tava sa stea o jumatate de ora la temperatura camerei apoi se baga la cuptor si se coace la foc potrivit.
Este un chec cu multe arome numai bun pentru sarbatorile de iarna.
O reteta propusa de: ZAHIU MIRELA (mirelaz)
Echipa Delly iti ureaza LA MULTI ANI !
Unde poți bea apă de la robinet în România? Harta cu locuri care oferă apă potabilă gratuit
Dincolo de nopțile nedormite – Inegalitatea tăcută cu care se confruntă comunitatea LGBT+
Studiu: 11% dintre români nu merg niciodată la evenimente culturale! Lipsa timpului și a banilor sunt principalele motive
Frica de stomatolog, o realitate ignorată: 75% dintre români se plâng de o sănătate orală proastă - sau foarte proastă