Interventii valoroase in prepararea piftiei.
Timp de preparare:
5 - ore

Dificultate:
redusa

Ingrediente:

usturoi
sare
sfecla rosie
boabe de piper
mustar

Mod de preparare:

Absolut obligatoriu,dupa reincalzirea de a doua zi,din zeama curatata de grasime scoti o cana si o fierbi cu felii de sfecla rosie.Se obtine un colorant natural.Zeama mare reincalzita se amesteca cu mujdeiul bine topit in sare si SE VANTURA in doua vase mari cu o oala mai mica pana cand zeama se albeste si spumeaza.
Ultima vanturare se pune sita pentru a scoate usturoiul ce si-a lasat mirosul...Se scot paharele de plastic incolore si se toarna doua ,trei linguri de zeama colorata si amestecata cu cea spumata.Se lasa sa se inchege dupa care se toarna zeama incolora apoi un strat subtire de mustar...La servire se rastoarna paharul cu piftie inchegata si rece,dupa ce deslipesti de pe margin cu un cutit...Colorarea de zeama se poate face si cu coloranti alimentari.
Poti obtine in pahar mai multe straturi colorate diferit,depinde de imaginatie...

O reteta propusa de: Flortescu Vasile (florescu_vasile2001)

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri