5 - ore
Dificultate:
redusa
Ingrediente:
usturoi
sare
sfecla rosie
boabe de piper
mustar
Mod de preparare:
Absolut obligatoriu,dupa reincalzirea de a doua zi,din zeama curatata de grasime scoti o cana si o fierbi cu felii de sfecla rosie.Se obtine un colorant natural.Zeama mare reincalzita se amesteca cu mujdeiul bine topit in sare si SE VANTURA in doua vase mari cu o oala mai mica pana cand zeama se albeste si spumeaza.
Ultima vanturare se pune sita pentru a scoate usturoiul ce si-a lasat mirosul...Se scot paharele de plastic incolore si se toarna doua ,trei linguri de zeama colorata si amestecata cu cea spumata.Se lasa sa se inchege dupa care se toarna zeama incolora apoi un strat subtire de mustar...La servire se rastoarna paharul cu piftie inchegata si rece,dupa ce deslipesti de pe margin cu un cutit...Colorarea de zeama se poate face si cu coloranti alimentari.
Poti obtine in pahar mai multe straturi colorate diferit,depinde de imaginatie...
O reteta propusa de: Flortescu Vasile (florescu_vasile2001)
Dincolo de nopțile nedormite – Inegalitatea tăcută cu care se confruntă comunitatea LGBT+
Studiu: 11% dintre români nu merg niciodată la evenimente culturale! Lipsa timpului și a banilor sunt principalele motive
Frica de stomatolog, o realitate ignorată: 75% dintre români se plâng de o sănătate orală proastă - sau foarte proastă
Între un copil de 14 ani și un bărbat de 40 de ani NU există o relație de iubire. Nu a fost o poveste de dragoste. A fost abuz.