Este un preparat specific Craciunului preparata din porc proaspat taiat de Ignat.

Timp de preparare:
40-45 - min

Dificultate:
redusa

Ingrediente:

- 2 kg carne porc(de preferat muschi sau pulpa);
- 4-5 linguri ulei:
- 1 capatana de usturoi;
- 1/2 pahar de vin rosu sec:
- 4-5 cartofi(de marime medie);
- 2 lingurite de "secretul gustului";
- 1 lingurita praf de piper alb:
- patrunjel proapat(pentru ornat)

Mod de preparare:

- se spala carnea foarte bine,se feliaza cu cutitul in felii cam de 2 degete.
- se unge tava cu 3 linguri de ulei,se aseaza carnea in tava si se unge cu restul uleiului,dupa care se presara condimentele(piperul alb si "secretul gustului";
- usturoiul se curata si se dau pe raza toate mica cam 4-5 catei iar rezultatul se dizolva in 1 lungura de apa si se presara peste carne;
- se introduce tava in cuptor si se lasa la foc mic cam 15 minute dupa care se mareste focul: din cand in cand se ia sos cu lingura si se pune peste carne;
- cand friptura este rumena, se ia vinul si se pune in tava,se mai lasa 5 minute si se stinge focul.
Separat cartofii sunt fierti si curatati.

ACUM INCHIPUITI-VA :

- un platou lung, in centru carnea feliata si rumenita,pe lateral jumatati de cartori fierti aburind,sosul pus cu lingura peste carne si cartofi,iar ornamentul se face cu patrunjel verde.

POFTA MARE si LA MULTI ANI

O reteta propusa de: Argentina Manu (manu_argentina2000)

Echipa Delly iti ureaza SARBATORI FERICITE !


Vizionare placuta

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Friptura de porc pentru Craciun.