Gratin dauphinois

Reteta franceza pe baza de cartofi.
Timp de preparare:
40 - min

Dificultate:
medie

Ingrediente:

- 2 kg cartofi
- 4 cepe medii
- 25 cl de smantana
- 30 cl lapte
- cascaval tip emmenthal (sau orice alt tip de cascaval preferat);
- unt
- sare
- piper

Mod de preparare:

Curatati cartofii si taiati-i in rondele groase de circa 5 mm. Faceti acelasi lucru cu cepele. Amestecati laptele, smantana, adaugati sare si piper dupa gust. Varsati trei sferturi din acest amestec peste rondelele de cartofi si ceapa.

Ungeti o tava termorezistenta cu unt. Asezati in tava amestecul de cartofi, ceapa si crema (smantana + lapte). Peste acest amestec intindeti uniform restul de crema.
Acoperiti vasul cu o folie din aluminiu si introduceti in cuptor la 200 C.

Verificati cu varful unui cutit o rondea de cartof. Daca aceasta este coapta, inlaturati foaia de aluminiu, presarati cascavalul ras si lasati vasul in cuptor pentru cateva minute, la gratinat.

Pofta buna!

O reteta propusa de: Panturu Cristina (panturu)

SARBATORILE DE IARNA se apropie. Daca doresti sa afli o reteta anume da click aici si spune-ne ce reteta de sarbatori te-ar interesa. De asemenea, poti trimite chiar tu o reteta prin optiunea trimite reteta.


COMUNITATEA DELLY

Va invitam sa o descoperiti, sa va completati profilul si sa beneficiati de toate avantajele ei. Puteti comenta si initia discutii pe forum sau pe blog, va puteti face grupuri de prieteni, puteti posta albume de poze si clipuri video, asta pe langa multe alte optiuni pe care vi le ofera
comunitatea DELLY!

Da click aici pentru a ne trimite sugestiile si parerile tale


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri