40 - min
Dificultate:
medie
Ingrediente:
- 2 kg cartofi
- 4 cepe medii
- 25 cl de smantana
- 30 cl lapte
- cascaval tip emmenthal (sau orice alt tip de cascaval preferat);
- unt
- sare
- piper
Mod de preparare:
Curatati cartofii si taiati-i in rondele groase de circa 5 mm. Faceti acelasi lucru cu cepele. Amestecati laptele, smantana, adaugati sare si piper dupa gust. Varsati trei sferturi din acest amestec peste rondelele de cartofi si ceapa.
Ungeti o tava termorezistenta cu unt. Asezati in tava amestecul de cartofi, ceapa si crema (smantana + lapte). Peste acest amestec intindeti uniform restul de crema.
Acoperiti vasul cu o folie din aluminiu si introduceti in cuptor la 200 C.
Verificati cu varful unui cutit o rondea de cartof. Daca aceasta este coapta, inlaturati foaia de aluminiu, presarati cascavalul ras si lasati vasul in cuptor pentru cateva minute, la gratinat.
Pofta buna!
O reteta propusa de: Panturu Cristina (panturu)
SARBATORILE DE IARNA se apropie. Daca doresti sa afli o reteta anume da click aici si spune-ne ce reteta de sarbatori te-ar interesa. De asemenea, poti trimite chiar tu o reteta prin optiunea trimite reteta.
COMUNITATEA DELLY
Va invitam sa o descoperiti, sa va completati profilul si sa beneficiati de toate avantajele ei. Puteti comenta si initia discutii pe forum sau pe blog, va puteti face grupuri de prieteni, puteti posta albume de poze si clipuri video, asta pe langa multe alte optiuni pe care vi le ofera comunitatea DELLY!
Da click aici pentru a ne trimite sugestiile si parerile tale
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară