boabele de la soc coapte aprox 2 kg
1,5 kg zahar
2 plicuri gel fix 2in 1
zeama de la o lamaie
Mod de preparare
Se lasa peste noapte boabele de soc cu zaharul si cu gelul fix la macerat, a doua zi se pun la fiert cu un pic de apa sa nu se prinda, chiar un pic,se pune si zeama de la lamaie,se mesteca cand e nevoie.
Pentru a vedea cand e gata se pune o lingurita pe o farfurioara, iar cand este rece nu trebuie sa curga.
Atunci cand este fierbinte se iau borcanele in care se pune apa fierbinte, cand acestea sau incalzit, sa uitam de traditionalul cutit pus sub borcane, se toarna gemul si se sigileaza cu capace.
Borcanele se vor pune cu gura in jos, asa fierbinti, pt a le sigila cat mai bine.
Sper sa va placa si sa nu ma boscoroditi cand adunati boabele de soc!
Este excelenta!
Va pup !
O reteta propusa de Pastin Adelina
Concert umanitar pentru victimele cutremurului din Turcia
Ce trebuie să faci în timpul unui cutremur. Ce trebuie să conțină rucsacul de urgență
The Story of Autism rescrie povestea copiilor cu autism şi lansează o campanie de strângere de fonduri
Copiii din Turcia și Siria sunt în risc vital. Salvați Copiii România anunță un mecanism de ajutor imediat