Gem de soc

boabele de la soc coapte aprox 2 kg
1,5 kg zahar
2 plicuri gel fix 2in 1
zeama de la o lamaie
Mod de preparare
Se lasa peste noapte boabele de soc cu zaharul si cu gelul fix la macerat, a doua zi se pun la fiert cu un pic de apa sa nu se prinda, chiar un pic,se pune si zeama de la lamaie,se mesteca cand e nevoie.
Pentru a vedea cand e gata se pune o lingurita pe o farfurioara, iar cand este rece nu trebuie sa curga.
Atunci cand este fierbinte se iau borcanele in care se pune apa fierbinte, cand acestea sau incalzit, sa uitam de traditionalul cutit pus sub borcane, se toarna gemul si se sigileaza cu capace.
Borcanele se vor pune cu gura in jos, asa fierbinti, pt a le sigila cat mai bine.
Sper sa va placa si sa nu ma boscoroditi cand adunati boabele de soc!
Este excelenta!
Va pup !
O reteta propusa de Pastin Adelina
- ALTE ARTICOLE DESPRE:
- boabe de soc
- gel fix
Sarcina în adolescență – riscuri și recomandări
Ce vrea Bolojan să schimbe la companiile de stat: măsurile propuse
România obține patru medalii la Olimpiada Europeană de Informatică pentru Fete 2025!
2 copii români au obținut, în premieră, locul 1 la Olimpiada Mondială de Abac WAMAS!