Gem de soc

12:11, 1 Noiembrie 2007 publicat în Retete culinare

O reteta pentru gem de soc.
Ingrediente:

boabele de la soc coapte aprox 2 kg
1,5 kg zahar
2 plicuri gel fix 2in 1
zeama de la o lamaie

Mod de preparare

Se lasa peste noapte boabele de soc cu zaharul si cu gelul fix la macerat, a doua zi se pun la fiert cu un pic de apa sa nu se prinda, chiar un pic,se pune si zeama de la lamaie,se mesteca cand e nevoie.
Pentru a vedea cand e gata se pune o lingurita pe o farfurioara, iar cand este rece nu trebuie sa curga.

Atunci cand este fierbinte se iau borcanele in care se pune apa fierbinte, cand acestea sau incalzit, sa uitam de traditionalul cutit pus sub borcane, se toarna gemul si se sigileaza cu capace.
Borcanele se vor pune cu gura in jos, asa fierbinti, pt a le sigila cat mai bine.

Sper sa va placa si sa nu ma boscoroditi cand adunati boabele de soc!
Este excelenta!
Va pup !

O reteta propusa de Pastin Adelina

Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri