blatul:
- 10 oua
- 10 linguri zahar
- 6 linguri nuca macinata
- 4 linguri cacao
- 2 linguri faina
Se separa ouale, se bat albusurile spuma, se aduga zaharul, se bate albusul pana se topeste zaharul, se adauga galbenusurile. Separat se amesteca haina cu nucile si cu cacaua si se incorporeaza usor in prima compozitie. Se tapeteaza o forma de tort cu unt si faina si se da la cuptor, la foc potrivit.
Siropul: Se ard 250 gr.zahar, se adauga 1/2 l apa,se fierbe pana se topeste zaharul ars.
Cand blatul s-a copt (consistenta lui nu este cea a unui blat obisnuit- contine o cantitate mica de faina) un indiciu ca e copt- acela ca incepe sa se desprinda de pe peretii formei. Deci, cand blatul s-a scos din cuptor se toarna peste el (fiebinte fiind). Siropul fiert (blat fierbinte,sirop fierbinte) pana il absoarbe in intregime. Dupa ce se raceste, se scoate din forma.
Crema: 300 gr unt frecat spuma cu 300 gr.hahar pudra, cu 4 linguri cacao, 3 galbenusuri , zahar vanilat.
Blatul nu se taie, se imbraca practic cu crema.
Deasupra, dupa preferinte, se imbraca cu frisca sau cu nuca pralina.
P.S.: In sirop se poate pune un pic de cognac sau de rom.
Este un tort excelent!
Pofta buna!
O reteta propsua de: Mihailescu Mariana
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară