Ingrediente
- 1 conopida (circa 750 g)
- sare
- 400 g farfalle
- 1 ceapa mai mica
- 3 capatani de usturoi
- 5 sardine file mai micute
- 3 crengute de oregano
- 3 linguri de ulei de masline
- 250 g de rosii feliate (se accepta si cele la conserva)
- 2 linguri de unt piper macinat grosier
Mod de preparare
Bobocii conopidei se indeparteaza, se curata si se spala. intr-un vas mult mai mare se fierbe apa, apoi se introduc pastele fainoase, apoi de indata ce apa da din nou in clocot adaugam conopida si fierbem in intregime tot continutul.
In tot acest timp curatam si tocam marunt ceapa si usturoiul. Taiem sardinele file in feliute de un deget grosime. Tocam marunt oregano.
Intr-o tigaie incingem uleiul apoi calim ceapa si usturoiul. Adaugam sardinele, oregano si rosiile si lasam sa dea in clocot.
Strecuram macaroanele i si conopida, apoi le scurgem de apa si le punem pe o tava. Adaugam acestora sosul de sardine si untul si amestecam bine. Se pot servi si consuma imediat, presarand piper dupa gust.
Pofta buna!
O reteta propusa de : Ardeleanu Lavinia-Alina
De ce ajung femeile din România la psiholog. ”Trăim într-o cultură în care femeia e învățată să pună nevoile celorlalți înainte”
Metroul bucureștean scurtează drumul spre prevenția cancerelor asociate infecției cu HPV
“Love Fair”, târgul caritabil care schimbă soarta animalelor fără stăpân
Țările din Europa în care se fac cele mai multe transplanturi de celule stem. Pe ce loc e România?