Ce parere aveti de spaghete cu scoici? Un fel de mancare extrem de apreciat care nu ar trebui sa fie un secret pentru nimeni. Se pregateste usor si rezultatul final este exceptional. Sa vedem de ce anume avem nevoie si cum se prepara:

Ce parere aveti de spaghete cu scoici? Un fel de mancare extrem de apreciat care nu ar trebui sa fie un secret pentru nimeni. Se pregateste usor si rezultatul final este exceptional.
Sa vedem de ce anume avem nevoie si cum se prepara:

Ingrediente

  • 800 g spaghete
  • 500 ml rosii
  • 50 ml ulei
  • 1 kg scoici
  • 3 fire usturoi
  • dafin
  • piper
  • sare

Mod de preparare

Aveti nevoie de o oala de 6 litri. Se pune apa sa fiarba si cand da in fiert se adauga spaghetele, mararul si se lasa pe foc timp de 20 de minute.

Scoicile se spala, se pun intr-un vas in apa cu sare si se incalzesc putin, pana cand cochiliile se desfac. Se scot din apa si se detaseaza carnea de cochilie si se pun in alt vas (supa de scoici se strecoara).

Usturoiul se toaca marunt si se face un sos cu sucul de rosii, ulei, foi de dafin, sare si piper.

Se amesteca sosul cu spaghetele, supa de scoici si carnea scoicilor. Compozitia se lasa sa fiarba la foc mic.

Se servesc calde.

Pofta buna!


Vizionare placuta

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Spaghete napolitane.