condimente ( coriandru, maghira, ienibahar, seminte de chimen)
3 lingurite coniac
2 lingurite otet
2 cepe
Mod de preparare:
Ceapa si usturoiul se toaca, usturoiul se taie si se pun intr-un vas in care sa aiba loc si carnea. Se adauga otetul, coniacul, bere, nucsoara si dafin. In aceasta saramura de adauga carnea de porc, care a fost initial tavalita in piper si mustar. Se acopera cu folie alimentara si se lasa in frigider peste noapte.
A doua zi carnea este scoasa din saramura, se usuca bine cu un servet de bucatarie si este tavalita din nou in piper si sare. Apoi, intr-o oala mare, se pune untura de porc sa se incalzeasca bine si carnea se va praji rapid pe toate partile. Apoi, se acopera oala cu capac si se introduce in cuptorul preincins la 180°C pentru cam 2-2,5 ore. Este indicat ca din cand in cand, carnea sa fie stropita cu sosul din oala pentru a impiedica uscarea ei. Se serveste cu garnitura dorita.