ghid pentru o viaţă împlinită

5 retete de fripturi de porc

slide-ul 4 / 5
5 retete de fripturi de porc: Friptura de porc in saramura de bere

Friptura de porc in saramura de bere

Ingrediente:

  • carne de porc
  • 2 frunze de dafin
  • 3 catei de usturoi
  • nucsoara
  • mustar
  • 0,5-1 l de bere
  • condimente ( coriandru, maghira, ienibahar, seminte de chimen)
  • 3 lingurite coniac
  • 2 lingurite otet
  • 2 cepe

Mod de preparare:

Ceapa si usturoiul se toaca, usturoiul se taie si se pun intr-un vas in care sa aiba loc si carnea. Se adauga otetul, coniacul, bere, nucsoara si dafin. In aceasta saramura de adauga carnea de porc, care a fost initial tavalita in piper si mustar. Se acopera cu folie alimentara si se lasa in frigider peste noapte.
A doua zi carnea este scoasa din saramura, se usuca bine cu un servet de bucatarie si este tavalita din nou in piper si sare. Apoi, intr-o oala mare, se pune untura de porc sa se incalzeasca bine si carnea se va praji rapid pe toate partile. Apoi, se acopera oala cu capac si se introduce in cuptorul preincins la 180°C pentru cam 2-2,5 ore. Este indicat ca din cand in cand, carnea sa fie stropita cu sosul din oala pentru a impiedica uscarea ei. Se serveste cu garnitura dorita.

Va recomandam si friptura de miel

Voteaza reteta:

Scor: 3.33 din 9 voturi
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:
Facebook Twitter

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului 5 retete de fripturi de porc.

 
Setari Cookie-uri