Tort de pere parfumate, tort de morcovi, tort de mere usor si delicios, tort Savoarea strugurilor si a altor fructe, tort de migdale si capsuni cu mascarpone -iata cateva din retetele delicioase pe care le putem prepara cu fructele si legumele specifice sezonului de toamna.

Timp de preparare: 60 - min; Dificultate: redusa

Ingrediente:

Pentru blat:


* 4 oua,
* 160g. zahar,
* 2 plicuri zahar vanilinat,80g. unt sau margarina Rama,
* 1/2 plic praf de copt,
* 140g. faina;
* Pentru crema:
* 250g. capsuni,
* 2,5dl. lapte,
* 1 plic praf de budinca de capsuni,
* 6-7 linguri zahar,
* 250g. mascarpone;
* Pentru uns forma:
* 20g. unt sau margarina, faina;
* Pentru ornat:
* 250g. capsuni,
* 1 plic jele de tort de culoare rosie,
* cateva migdale,
* frisca;
* sirop pentru insiropat blatul;

Mod de preparare:

1. Se prepara blatul: se amesteca galbenusurile cu zaharul 4-5 minute pana se obtine o crema densa.Se incorporeaza margarina incalzita si racita putin, faina amestecata cu praful de copt si albusurile batute spuma. In cuptor preincalzit, la 180*C, se coace blatul in forma unsa si infainata ,reducandu-se dupa 10 minute focul la 165*C, timp de 25-30 minute. Se lasa sa se raceasca.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Sweeteria deschide prima cofetărie - ciocolaterie fără zahăr din România în Destiny Park

2. Se prepara crema: se spala capsunile, se curata de codite si se turmixeaza. Laptele se amesteca cu praful de budinca si cu zaharul, se adauga capsunile turmixate si se fierbe crema, pe foc moderat, amestecand mereu.Se lasa sa se raceasca bine, apoi se amesteca cu mascarpone, obtinandu-se o crema fina.

3. Pe o farfurie rotunda se pune blatul, se insiropeaza si se acopera cu crema. Peste crema se asaza capsunile intregi sau taiate in jumatati si punem la rece.Cand crema s-a inchegat, se prepara jeleul, potrivit instructiunilor de pe plic si se acopera fructele. Se pune din nou la rece pana ce jeleul s-a intarit.

4. Se orneaza partile laterale ale tortului cu frisca, peste care vom aseza migdale taiate felii.

Pofta dulce!

O reteta propusa de: Vekas Maria (Tracy)

Sursa retetelor culinare: delly.ro


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri