Aceasta este compozitia de inghetata, in care veti adauga nucile taiate in feliute fine, stafidele si, daca aveti, dulceata din coji de portocale (taiate cubulete mici).

1.Inghetata dietetica

Ingrediente:

* 1 pahar de iaurt degresat
* 250 ml suc proaspat de kiwi
* 2-3 frunze de menta taiate marunt
* frisca dietetica
* cirese

Mod de preparare:

Se amesteca foarte bine iaurtul cu sucul de kiwi.

Se adauga frunzele de menta taiate marunt si se tine la congelator cateva ore.

Se serveste decorata cu putina frisca dietetica si cirese.

2.Inghetata cu cacao, stafide, nuca si cognac


Ingrediente:

* 750 ml lapte dulce;
* 8 lingurite (cu varf) cacao;
* 4 oua (intregi);
* 200 gr zahar tos;
* 4 pliculete zahar vanilat;
* 4 plicuri de frisca dr.Oetker;
* 1 cana cu mieji de nuca;
* 5 linguri stafide (tinute cel putin o zi in cognac).

Timp de preparare: redus; Dificultate: redusa

Mod de preparare:
Primul pas: se dizolva cacaua intr-o cana cu lapte (250 ml) rece, dupa care se pune la foc mic, amestecand in continuu pana da in clocot, iar din acel moment se mai tine pe foc inca 3-4 minute, pana capata consistenta unei ciulamale mai fluide. Se raceste.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Ascultă Radio ZU și mergi la cele mai mari festivaluri din vara lui 2023 TEZYO primăvară/vară 2023 – o călătorie unică prin tendințele momentului cu cele mai iubite branduri de încălțăminte Portalul 55 se deschide la început de Mai! Urmează una dintre cele mai puternice zile pentru manifestarea schimbărilor dorite - ziua 5 din luna a 5-a!  

Al II-lea pas: se pun ouale intr-un castron smaltuit (2L), peste care se adauga zaharul +zaharul vanilat si se mixeaza pe baie de abur (de-asta v-am recomandat sa fie castronul smaltuit, ca sa-l puteti pune intr-un alt vas cu apa fiarta) pana se obtine o compozitie cremoasa (zaharul sa se topeasca complet), dupa care se lasa la racit.

Pasul al III-lea: se amesteca prima compozitie (cea de cacao) cu cea de-a II-a (cea cu oua).

Pasul al IV-lea: se prepara frisca din cele 4 plicuri + 500 ml lapte rece, respectand instructiunile de pe plic,care apoi se incorporeaza in compozitia rezultata din amestecul de mai sus (pasul III), avandu-se grija sa nu puneti frisca toata odata, ci in etape (amestecandu-se delicat, cu o lingura din lemn folosita numai pentru prepararea prajiturilor). Aceasta este compozitia de inghetata, in care veti adauga nucile taiate in feliute fine, stafidele si, daca aveti, dulceata din coji de portocale (taiate cubulete mici). In final, o puneti in congelator cateva ore. Este de preferat s-o preparati seara ca, pana a II-a zi sa o serviti cu laudele de rigoare.

Ce să facem dacă oamenii ne dezamăgesc? 5 cadouri pe care i le poți dărui unui bărbat din viața ta Idei de cadouri memorabile pentru femei sofisticate

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri