26 Iunie 2009 publicat în Retete culinare 8 share-uri

IN ACEST ARTICOL:
Va propunem 5 retete speciale de salate bogate in fructe si legume specifice sezonului de vara. Salatele de cruditati sunt delicioase si se prepara rapid. Racoroase si usoare,sunt numai bune pentru a fi consumate in aceasta perioada calduroasa.
* 1 ceapa rosie mare
* 4 bucati anghinare (conserva)
* 12 masline negre fara samburi
* 200 ml iaurt dietetic
* 1 lingura mustar Dijon
* 1 lingurita zeama de lamaie
* sare si piper dupa gust

Mod de preparare:

Se spala bine broccoli, ciupercile, rosiile, ardeii si ceapa, se taie felii si se asaza intr-un bol de salata;Se taie felii anghinarea, maslinele se taie inele si se adauga peste vegetalele din bol.

Iaurtul se omogenizeaza cu mustarul, zeama de lamaie, sarea si piperul, apoi se toarna peste vegetale.
Se amesteca usor, se acopera si se pune la rece 2 ore.

Se scoate bolul din frigider, se adauga rosiile mici taiate in jumatati si se amesteca cu restul ingredientelor.

Pofta buna!

O reteta propusa de: Ardeleanu Lavinia-Alina

Salata libaneza de castraveti cu iaurt

Ingrediente:

- 1kg castraveti cornison sau nu;
- o galetusa de un l de iaurt;
- 2 catei de usturoi;
- menta proaspata (de preferat);
- sare dupa gust.

Mod de preparare:

Daca se folosesc castravetii cornison se taie cubulete foarte mici(cei lungi se curata neaparat, pentru ca nu sunt la fel de gustosi ca cei cornison).

Se pun intr un castron de marime mai mare, unde se adauga iaurtul, usturoiul pisat foarte bine, sare dupa gust si menta taiata foarte fin.

Se amesteca aceasta compozitie delicioasa cca 2/3 min. Se pune la frigider pentru ca aceasta salata e mult mai gustoasa rece. Se poate servi ca atare la pranz sau seara, sau langa un alt fel de mancare.

O reteta propusa de Nicole Hantas

Salata de ton Ice Light


Timp de preparare: 10 - min

Dificultate: redusa

Ingrediente:
salata verde
conserva ton in ulei de masline
porumb
masline negre/verzi (fara samburi)
rosie
castravete
dressing de iaurt (iaurt, maioneza light, sare, piper, marar).

Mod de preparare:

Salata se spala, se usuca si se taie fasii subtiri. Se adauga conserva de ton in ulei de masline, maslinele taiate rondele, porumbul, castravetele si rosia. Deasupra se toarna dressingul de iaurt si se pudreaza cu un praf de piper negru si verdeata.

O reteta propusa de: Serban Gabriela (Gaby211081)

Salata cu sos de iaurt

Aceasta salata este extrem de delicioasa si in plus, se pregateste repede. Salata curata organismul de toxine si revigoreaza. Contine foarte multe saruri minerale si hormoni estrogenmi cu un efect anafrodisiac. Combate deficitul de hemoglobina reusind astfel sa invinga anemia.

Invinge chiar si stresul pentru ca are un rol linistitor daca este consumata seara. Ajuta la reglarea digestiei, fiind de un real ajutor in cazurile de constipatie. Contine si foarte multe vitamine care ofera organismului rezistenta si il fereste de infectii.

Astfel salata verde ajuta in cazurile de:

- hepatita cronica


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri