Va amintiti de desertul din copilarie dupa care ne lingeam buzele si degetele in fiecare vara? Desertul acela dulce si parfumat pe care l-am fi mancat oricand, in fiecare zi. Hai sa povestim despre el si copiilor nostri.

Cine s-a nascut si a copilarit in anii '80 stie despre ce vorbim. Borcanele acela colorate de serbet din fructe pe care adoram sa le savuram. Cautand prin retetele din caietul bunicii, am dat peste o reteta de serbet de zmeura si ne-am zis ca ar cam fi momentul sa o testam si noi. Mai ales ca este atat de simplu de preparat, iar gustul este deosebit, departe de a-l regasi in supermarketuri sau un cofetariile de acum. Singura problema cu acest desert ar fi ca are cam multe calorii, dar cine se mai gandeste la calorii dupa ce gusta macar o lingura de serbet?

Sursa foto Flickr user DanielGo

INGREDIENTE NECESARE PENTRU SERBET DE ZMEURA: 1 kg de zahar, 500 gr de zmeura, 500 ml apa, zeama de la 1-2 lamai

MOD DE PREPARARE SERBET DE ZMEURA: Sanda Marin spune ca pentru a face serbetul perfect, cel mai potrivit ar fi zaharul cubic, insa, putem sa folosim si zahar alb. Zmeura se curata de codite si se spala bine sub jetul de apa rece. Cu ajutorul unei linguri de lemn (vei folosi doar linguri de lemn, sa nu oxideze) zdrobesti bine zmeura. Strecori zeama cu ajutorul unui tifon fin. Zeama limpezita o pui la foc mare, impreuna cu zaharul si apa. Pentru a preventi zaharisirea, fierbi inca de la inceput cu un capac deasupra, luand din cand in cand spuma formata. Se lasa la fiert cam 15 minute, dupa care se adauga zeama de lamaie. Siropul se amesteca bine cu o lingura de lemn si sa lasa sa se raceasca, acoperit. Dupa ce s-a racit, serbetul se va ingrosa si atunci incepe partea cand trebuie sa-l freci. Vei face asta cu ajutorul unui facalet, vei freca intr-o singura directie, cateva minute, pana cand serbetul isi va schimba aspectul (de la lucios la mat). Se toarna in borcanele si se da la frigider.

Se serveste in boluri micute cu apa rece langa.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri