Daca Dl Goe ar trai in vremurile noastre, acest gem de caise cu fistic ar fi preferatul lui. L-ar manca pana la ultima lingurita, nu l-ar mai turna in incaltarile musafirilor.

Dificultate: medie

INGREDIENTE NECESARE PENTRU GEM DE CAISE CU FISTIC:

un kilogram si jumatate de caise si un pumn de fistic, o jumatate de lamaie si un pic de rom. Cantitatea de zahar am calculat-o dupa ce am curatat caisele si le-am făcut bucatele: zaharul a fost o treime din cantitatea de caise pregatita pentru fiert, respectiv cam 400 de grame.

MOD DE PREPARARE GEM DE CAISE CU FISTIC:

Stiu ca alte retete includ o proporție de 1:1 (cat fruct, atata zahar), dar eu prefer sa modific proportiile, mergand pana la a pune zahar foarte putin sau deloc, din mai multe motive.

Mai intai, zaharul este cu atat mai sanatos cu cat este mai putin. In al doilea rand, conservarea in bune conditii nu se datoreaza atat zaharului cat distrugerii anumitor bacterii prin sterilizare. Mai apoi, dulceațt se leaga bine mersi si fara zahar daca fructele contin suficienta pectina. Si nu, NU pun conservanti!
Acum ca am lămurit aceste lucruri, sa trecem la treaba!

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 5 Creme tartinabile vegetale și sănătoase, care vor schimba definiția micului dejun sau a gustărilor

Cum am spus, am facut caisele bucatele, apoi le-am pus la odihnit cu zahar pana s-au umplut de sirop. Le-am pus la fiert la foc mediu, unde au stat cam 20 de minute, timp in care am pescuit mereu spuma, sa nu imi strice aspectul gemului, la final.
In acest timp, am curatat fisticul de coaja si l-am zdrobit putin, apoi l-am adaugat in gem, impreuna cu romul si zeama de lamaie. A mai stat totul pe foc cam zece minute.

Nu am pus gemul cald in nimic. Am tot trecut pe langa acea cratita asteptand sa se raceasca si sa pot impusca niste poze. asa se face ca, atunci cand in final am pus gemul intr-un borcan, imi ramasese cu mult mai putin decat sperasem eu sa am…

Este un gem acrisor, in care dai, din cand in cand, de-o bobita putin crocanta, cu gust usor. Imi aduce aminte de consistenta magiununlui de prune cu nuci. E ca si cum am avea o varianta a lui blonda…

V-am convins?? Daca da, s-aveti pofta si spor la borcanit!

O reteta propusa de blogul bucatareli.com


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri