Prajitura cu banane si ciocolata
Intr-un castron (cel cu ingredientele umede) punem urmatoarele:
- 2 oua
- 250 ml apa calduta
- 120 ml lapte
- 120 ml ulei
- 3 banane foarte coapte
- 1 baton vanilie (sau esenta de vanilie)
In celalat castron cu ingrediente uscate punem:
- 250 g zahar
- 275 g faina
- 75 g cacao
- 1 1/2 lingurita praf de copt
- 1 1/2 bicarbonat de sodiu
- 1/2 lingurita sare
Dupa cum spuneam:
Incingem cuptorul la 180 grade C. Intr-un castron cernem si amestecam toate ingredientele uscate, in celalalt castron zdrobim bananele cu ajutorul unei furculite. Despicam batonul de vanilie, ii scoatem semintele si le punem peste banane, adaugam laptele si uleiul, apoi ouale batute si apa. Toata compozitia o adaugam in castronul cu ingredientele uscate. Amestecam bine cu telul si turnam totul intr-o tava unsa bine cu unt. Dam la cuptorul incins pentru 40 de minute si lasam sa se raceasca
Intr-un castron punem asa:
- 250 g ciocolata cu lapte (neaparat cea mai buna)
- 150 g smantana lichida (cu grasime 32%)
- 1 lingurita unt
La microunde aducem la punctul de fierbere smantana lichida, o luam de pe foc si adaugam in ea ciocolata taiata bucati si bucatica de unt. Amestecam bine pana se dizolva ciocolata, lasam la racit, si turnam peste prajiturica rece...iar de aici incolo, nu va mai ghidez, ca stiti singurei ce sa faceti mai departe...Este infernal de buna!
O reteta recomandata de blogul https://andreeachinesefood.blogspot.ro/
Unde poți bea apă de la robinet în România? Harta cu locuri care oferă apă potabilă gratuit
Dincolo de nopțile nedormite – Inegalitatea tăcută cu care se confruntă comunitatea LGBT+
Studiu: 11% dintre români nu merg niciodată la evenimente culturale! Lipsa timpului și a banilor sunt principalele motive
Frica de stomatolog, o realitate ignorată: 75% dintre români se plâng de o sănătate orală proastă - sau foarte proastă