Dificultate: medie
Ingrediente necesare pentru tort cu oreo, caramel si mousse de ciocolata:
Pentru baza
- 24 bucati biscuiti Oreo
- 50 g unt topit
Sosul de caramel
- 200 g zahar
- 4 linguri apa
- 1/2 lingurita sare
- 70 g unt
- 70 ml smantana lichida pentru frisca
- 100 g migdale tocate marunt
Mousse-ul de ciocolata alba
- 150 g ciocolata alba de calitate superioara
- 150 g + 2 linguri smantana lichida pentru frisca
Mousse-ul de ciocolata amara
- 150g ciocolata amara
- 150g linguri smantana lichida pentru frisca
Decor: 100g frisca (aici aveti cum se prepara frisca) si cirese
Mod de preparare tort cu oreo, caramel si mousse de ciocolata:
Mai intai pregatim baza tortului zdrobind biscuitii intr-un tocator electric. Puteti pune biscuitii si intr-o punga de plastic si zdrobitii cu sucitorul. Se topeste apoi untul, se pune peste biscuiti si se incorporeaza bine.
Sa trecem acum la sosul de caramel. Intr-o cratita se pune la foc mediu zaharul si apa. Cand acesta s-a topit si a prins o culoare maro aurie (aveti grija sa nu-l ardeti) se adauga repede untul. Aveti grija sa nu va ardeti pentru ca untul rece in contact cu zaharul fierbinte produce aburi si se umfla. Amestecati bine pana cant untul se topeste si se incorporeaza in zahar. Acum, foarte incet, adaugati smantana lichida amestecand continuu. Si acest pas necesita atentie marita deoarece se va umfla la fel ca atunci cand adaugati untul. Lasati caramelul pe foc sa fiarba aproximativ 1-2 minute. Stingeti focul si adaugati jumatatea de lingurita de sare si migdalele tocate marunt. Lasati caramelul la racit inainte de a-l folosi.
Puneti amestecul de biscuiti si unt intr-o forma de tort (cu pereti detasabili ar fi cel mai bine, daca nu aveti puneti folie de plastic pe peretii formei de tort ca sa va fie usor sa-l scoateti.) si presati bine. Puneti baza tortului in frigider pentru cel putin o ora. In acest fel untul se va solidifica si se va forma crusta ce va fi baza prajiturii noastre. Cand s-a racit suficient adaugati sosul de caramel si dati din nou la rece pana faceti umplutura din ciocolata.
Pentru mousse-ul de ciocolata amara puneti ciocolata tocata marunt intr-un vas pe bain-marie si amestecati pana ciocolata se topeste. Se lasa la racit 10 minute apoi se pune peste smantana pentru frisca si se bate cu mixerul pana devine crema.
Pentru mousse-ul de ciocolata alba puneti ciocolata tocata marunt impreuna cu cele 2 linguri de smantana lichida intr-un vas pe bain-marie si amestecati pana ciocolata se topeste. Se lasa la racit 10 minute apoi se pune peste smantana pentru frisca si se bate cu mixerul la fel ca la mousse-ul de ciocolata amara.
Se pun apoi cele doua mousse-uri de ciocolata, cel din ciocolata alba si apoi cel din ciocolata amara peste crusta din biscuiti si sosul caramel. Se niveleaza si se da la rece pentru inca 2 ore sau peste noapte daca aveti rabdare, Se scoate tortul cu Oreo, caramel si mousse de ciocolata din forma, se pune pe platou si se orneaza cu rozete din frisca batuta si cirese.
O reteta recomandata de blogul saffronanddates.blogspot.ae/
Dincolo de nopțile nedormite – Inegalitatea tăcută cu care se confruntă comunitatea LGBT+
Studiu: 11% dintre români nu merg niciodată la evenimente culturale! Lipsa timpului și a banilor sunt principalele motive
Frica de stomatolog, o realitate ignorată: 75% dintre români se plâng de o sănătate orală proastă - sau foarte proastă
Între un copil de 14 ani și un bărbat de 40 de ani NU există o relație de iubire. Nu a fost o poveste de dragoste. A fost abuz.