Penne gratinate cu pui si broccoli
Ingrediente:(pentru 3 portii)
- 1/2 pachet penne
- 300 grame piept pui
- 5 buchetele broccoli proaspat (congelat)
- 1/2 pahar vin alb
- 400 ml smantana de gatit
- 2 catei usturoi oregano,cimbru
- sare piper
- ulei de masline
- 50 grame gorgonzola
- 100 grame cascaval razuit
Mod de preparare penne gratinate cu pui si broccoli:
Intr-o oala incapatoare punem 2 l apa la fiert, adaugam sare, iar cand apa fierbe punem pastele si le fierbem al dente conform instructiunilor de pe pachet.Inainte de a fi gata pastele cu 2 minute, punem si buchetelele de broccoli acolo. Intre timp punem uleiul de maline intr-o tigaie mare pe foc si adaugam usturoiul razuit (avem grija sa nu se arda) si taiem cubulete pieptul de pui, care il punem peste usturoi, il calim cam 10 minute apoi adaugam condimentele, apoi vinul. Lasam sa fiarba 3-4 minute pana se evapora alcoolul din vin, pe urma adaugam smantana si mai lasam 2 minute .Gustam sosul si daca e nevoie mai adaugam sare si piper. Pastele fierte si broccoli-ul le strecuram si le punem in forma termorezistente adaugand o lingura de ulei de masline, le amestecam bine. Deasupra turnam puiul cu sos si gorgonzola tot bucatele, amestecam totul usor. Deasupra presaram cascavalul si dam la cuptorul preincalzit la 200 grade timp de 20 minute sau pana ce cascavalul capata o culoare aurie. Servim imediat.
O reteta recomandata de blogul luckycake.ro
De ce ajung femeile din România la psiholog. ”Trăim într-o cultură în care femeia e învățată să pună nevoile celorlalți înainte”
Metroul bucureștean scurtează drumul spre prevenția cancerelor asociate infecției cu HPV
“Love Fair”, târgul caritabil care schimbă soarta animalelor fără stăpân
Țările din Europa în care se fac cele mai multe transplanturi de celule stem. Pe ce loc e România?