Indiferent de planurile pe care le aveti pentru weekend, ceva tot trebuie sa pregatiti de mancare. Asa ca am ales un meniu simplu si apetisant pentru cele mai libere zile din saptamana.

Penne gratinate cu pui si broccoli

paste gratinate

Ingrediente:(pentru 3 portii)

  • 1/2 pachet penne
  • 300 grame piept pui
  • 5 buchetele broccoli proaspat (congelat)
  • 1/2 pahar vin alb
  • 400 ml smantana de gatit
  • 2 catei usturoi oregano,cimbru
  • sare piper
  • ulei de masline
  • 50 grame gorgonzola
  • 100 grame cascaval razuit

Mod de preparare penne gratinate cu pui si broccoli:

Intr-o oala incapatoare punem 2 l apa la fiert, adaugam sare, iar cand apa fierbe punem pastele si le fierbem al dente conform instructiunilor de pe pachet.Inainte de a fi gata pastele cu 2 minute, punem si buchetelele de broccoli acolo. Intre timp punem uleiul de maline intr-o tigaie mare pe foc si adaugam usturoiul razuit (avem grija sa nu se arda) si taiem cubulete pieptul de pui, care il punem peste usturoi, il calim cam 10 minute apoi adaugam condimentele, apoi vinul. Lasam sa fiarba 3-4 minute pana se evapora alcoolul din vin, pe urma adaugam smantana si mai lasam 2 minute .Gustam sosul si daca e nevoie mai adaugam sare si piper. Pastele fierte si broccoli-ul le strecuram si le punem in forma termorezistente adaugand o lingura de ulei de masline, le amestecam bine. Deasupra turnam puiul cu sos si gorgonzola tot bucatele, amestecam totul usor. Deasupra presaram cascavalul si dam la cuptorul preincalzit la 200 grade timp de 20 minute sau pana ce cascavalul capata o culoare aurie. Servim imediat.

O reteta recomandata de blogul luckycake.ro


Vizionare placuta

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Ce gatim in weekend?.