Indiferent de planurile pe care le aveti pentru weekend, ceva tot trebuie sa pregatiti de mancare. Asa ca am ales un meniu simplu si apetisant pentru cele mai libere zile din saptamana.

Mac & Cheese

macaroane cu branza

Pentru 4 - 5 portii avem nevoie de:

  • 300 g paste scurte
  • 500 - 600 ml lapte
  • 150 - 170 gr Brie
  • 350 g cascaval (noi am folosit Goulda)
  • 50 g parmezan
  • 1 lingura faina
  • sare, piper
  • un praf nucsoara (optional)

Mod de preparare mac&cheese:

Fierbem pastele conform timpului specificat pe ambalaj, le clatim si le lasam sa se scurga. Amestecam jumatate din laptele rece cu faina si cu lingura sau cu un tel amestecam mereu, ca sa un se formeze cocoloase. Punem pe foc, adaugam restul de lapte, sare si piper amestecand continuu. Cand s-a ingrosat sosul, adaugam branza razuita si amestecam pana se topeste branza si obtinem o crema nu foarte tare. Daca vi se pare prea tare, mai adaugati putin lapte.

Amestecam pastele cu crema de branza si le turnam intr-un vas pe care il dam la cuptor, la foc potrivit, aproximativ 25 - 30 de minute, pana se rumeneste frumos. Sunt foarte bune calde si au aproximativ 230 calorii la 100 de grame.

O reteta propusa de blogul furnicuti.blogspot.ro/


Vizionare placuta

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Ce gatim in weekend?.