Mac & Cheese
Pentru 4 - 5 portii avem nevoie de:
- 300 g paste scurte
- 500 - 600 ml lapte
- 150 - 170 gr Brie
- 350 g cascaval (noi am folosit Goulda)
- 50 g parmezan
- 1 lingura faina
- sare, piper
- un praf nucsoara (optional)
Mod de preparare mac&cheese:
Fierbem pastele conform timpului specificat pe ambalaj, le clatim si le lasam sa se scurga. Amestecam jumatate din laptele rece cu faina si cu lingura sau cu un tel amestecam mereu, ca sa un se formeze cocoloase. Punem pe foc, adaugam restul de lapte, sare si piper amestecand continuu. Cand s-a ingrosat sosul, adaugam branza razuita si amestecam pana se topeste branza si obtinem o crema nu foarte tare. Daca vi se pare prea tare, mai adaugati putin lapte.
Amestecam pastele cu crema de branza si le turnam intr-un vas pe care il dam la cuptor, la foc potrivit, aproximativ 25 - 30 de minute, pana se rumeneste frumos. Sunt foarte bune calde si au aproximativ 230 calorii la 100 de grame.
O reteta propusa de blogul furnicuti.blogspot.ro/
Doar un sfert dintre români redirecţionează 3,5% din impozitul pe venit către un ONG, deși este gratuit!
APAN România organizează cea mai importantă conferință dedicată persoanelor cu scleroză multiplă, pe 30-31 mai la Hotel Caro
Când deschizi ochii la ce se întâmplă, nu-i mai poți închide la loc – despre vot, frică și misoginie cu Ada Maria Ileana
De ce ajung femeile din România la psiholog. ”Trăim într-o cultură în care femeia e învățată să pună nevoile celorlalți înainte”