Indiferent de planurile pe care le aveti pentru weekend, ceva tot trebuie sa pregatiti de mancare. Asa ca am ales un meniu simplu si apetisant pentru cele mai libere zile din saptamana.

Somon la gratar cu sos de lamaie

somon la gratar cu sos de lamaie

  • 200 gr file de somon proaspat
  • ulei de masline cu ardei iute (Lidl Deluxe)
  • sare si piper

Pentru sos:

  • 1 lingura unt 82% grasime
  • 2 linguri zeama de lamaie
  • busuioc verde tocat (eu am mereu la congelator)
  • un pic de sare

Pentru servit:
300 gr legume congelate cu unt + o conserva mica de linte fiarta

Mod de preparare somon la gratar cu sos de lamaie:

Asezam o tigaie grill pe foc si punem in ea o lingurita de ulei de masline sau cum am pus eu o lingurita de ulei de masline cu piper rosu. Ungem tigaia folosind o pensula.
Bucata de peste o taiem in doua si condimentam cu sare mare si piper.
Cand tigaia s-a incins punem bucatile de peste si le lasam cate 10 minute pe ambele parti la foc mic.

Cat timp se prajeste pestele pregatim legumele. Eu am folosit legume cu unt aromat (Lidl) pe care le-am calit mai intai in unt apoi am adaugat 1 canita de apa si am lasat pe foc pana a scazut apa. Am adaugat lintea strecurata si spalata si dupa 2-3 min am oprit focul.
Condimentam legumele dupa gust.

Sosul de lamaie:
- punem untul intr-o craticioara pe foc si cand s-a topit de tot luam de pe foc si lasam sa se raceasca un pic
- adaugam zeama de lamaie, un pic de sare si busuiocul tocat marunt si amestecam
Servim pestele langa legume si cu acest sos turnat peste peste.

O reteta propusa de blogul timeaioo.blogspot.ro/


Vizionare placuta

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Ce gatim in weekend?.