Noaptea dintre ani este plina de superstitii, de la dorinte puse la miezul noptii, la tinut de mana pe persoana cu care iti vei petrece tot anul. Fiecare popor cu traditia sa, insa, traditii care prevestesc noroc in dragoste, la bani, sanatate si impliniri in anul care va urma. Peste tot in lume, struguri, noodles, peste sau alte mancaruri consumate in seara de revelion sunt considerate drept aducatoare de noroc pentru anul care va veni. Indiferent daca esti sau nu superstitios arunca o privire peste lista noastra cu superstitii culinare. Daca norocul nu te gaseste, cel putin vei intra in noul an cu burta plina.

12 boabe de strugure

Sursa foto Shutterstock struguri

Unii petrecareti marcheaza venirea noului an prin consumul de boabe de strugure. Se spune ca boabele, 12 la numar prevestesc viitorul: o boaba dulce inseamna o luna buna din anul viitor, pe cand o boaba acra aduce o luna ceva mai grea. Cand ceasul bate miezul noptii, cei din Spania consuma 12 boabe de struguri pentru a-si asigura norocul pentru nou an. Superstitia spune ca cine sare peste acest act, va incepe anul pe picior gresit.

Lintea si anno buon

In Italia, lintea servita pe 1 ianuarie aduce prosperitate, asta pentru ca seamana cu mondele mici. Ureaza-le prietenilor “ anno buon” si un bol cu linte, struguri si feta.

Farfurii sparte in Danemarca

Multi danezi sarbatoresc venirea Anului Nou sarind de pe scaune la miezul noptii. Sarind, se spune ca alunga ghinionul si aduc noroc in noul an. Tot ei sparg farfurii la usile vecinilor pentru a simboliza prietenia dintre ei. Persoana care va avea cele mai multe farfurii sparte in fata usii se spune ca are cei mai multi prieteni…sau mult de maturat dupa petrecere :)

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Ce să facem dacă oamenii ne dezamăgesc? Caria dentară – ce este și cum se tratează Testul DA sau NU: Află ce părere au oamenii din jur despre tine!

Pestele si varza acra

Sursa foto Shutterstock sauerkraut

In Germania, pestele simbolizeaza norocul. Unii oameni pastreaza cativa solzi de peste in portofele pentru a le aduce prosperitate. Tot nemtii, mananca de revelion varza acra (sauerkraut), pentru a le aduce bogatie si noroc.

Vasilopita si moneda ascunsa

In Grecia, exista obiceiul ascunderii unei monede in prajitura vasilopita, facuta in casa. Se spune ca aduce noroc persoanei care va gasi moneda in felia de paine.

Semne bune anul are

Bunica mea spunea ca de Revelion e bine sa mananci peste, sa fii usor tot anul. Sa nu mananci pasare pentru ca pasarea scoromoneste in pamant si il imprastie. Asa se va intampla si cu norocul tau. Tot ea spunea ca e bine sa consume un mar de revelion si vei fi sanatos tot anul.

Sanatate si virtute!

Sursa foto Shutterstock sampanie

Indiferent de cultura sau zona de pe glob, exista o traditie de Anul Nou, pe care toata lumea o respecta: bautul. Fie ca ciocnesti un pahar de sampanie ca in New York, o ceasca de sake ca in Japonia, sau Feuerzangenbowle ca in Germania, un inceput de an usor “ ametit” aduce voie buna si speranta catre un an nou de poveste. Obiceiul de ciocnire a paharelor isi are originea in Anglia medievala. Pe atunci, ciocnitul paharelor a era insotit de exclamatia “ Waes haeil, adica “ Sanatate” .

Vârsta de pensionare la români crește! Ce anunț a făcut şeful Casei de Pensii Pluto retrograd în Vărsător – 1 mai – 11 iunie 2023. Totul e bine când se TRANSFORMĂ cu bine! Cad unele lanțuri care ne țineau pe loc și ne luăm puterea înapoi Testul Panorama in sarcina – indicatii si utilizari

Sursa main articol Shutterstock revelion 2015


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri