Stie toata lumea, tot farmecul Craciunului sta in sarmale si tuica fiarta. In orice casa, mica sau mare, o portie de sarmale isi face bine treaba in perioada sarbatorilor de iarna. Apreciere maxima pentru bucatar, stomac fericit si somn asigurat dupa masa. Nu neaparat in aceasta ordine.

Sarmalele, aceste minuni facute de gospodinele romance, merg mana in mana cu tuica fiarta. Si inainte si in timpul gatitului, dar mai ales atunci cand le servesti. Sper amuzamentul oaspetilor, iti prezentam aceasta reteta "geniala" pentru sarmale.

reteta sarmale

Sursa foto Shutterstock reteta sarmale

1. Cumpara niste carne, varza murata, orez si palinca

2. Inainte de orice, bea un pahar de palinca

3. Amesteca orezul cu carnea. Simplu pana acum

4. Bea un pahar de palinca.

5. Indeasa carnea in frunzele de varza, iar apoi pune-o pe foc. Cu grija, ca nu vrei sa rupi frunzele de varza.

6. Relaxeaza-te si mai bea doua pahare de palinca.

7. Derifica saca scade apa.

8. Mai palinca un pahar de bea.

9. Lasa orele pe foc vreo 2 sarmale.

10. Palinca bea un pahar.

11. Ia aragazul de pe sarmale.

12. Stinge cratita si lasa gazul la racit.

13. Cai pea mateva bahare pe dalinca.

14. Farfurie sarmalele intr-o smantana plata si pune cu serveste-le.

15. Somn.

Un experiment de incercat sau nu acasa! Dar de distrat prietenii!


Vizionare placuta

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Sarmale, un alt mod de a le gati.