Papanasi calzi serviti cu smantana si dulceata de afine, un deliciu cu traditie.

Dificultate: medie

Ingrediente necesare pentru papanasi prajiti:

  • 600 g branza de vaci (am folosit una destul de uscata)
  • 100 g zahar
  • 150 - 200 g faina
  • 2 oua
  • 1 lingurita coaja rasa de lamaie
  • 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 1 pliculet zahar vanilat
  • ulei pentru prajit

Mod de preparare papanasi prajiti:

Mixam branza impreuna cu zaharul pentru cateva minute, dupa care adaugam pe rand ouale. Toata treaba nu dureaza prea mult, si e bine sa folositi o branza nu prea zemoasa, pentru a obtine o consistenta cremoasa.

Adaugam esentele si faina impreuna cu bicarbonatul. Amestecam pana se incorporeaza, potrivind cantitatea de faina in functie de cat de moale e compozitia, fiindca trebuie sa obtinem un aluat pe care sa-l putem modela in mana, fara sa fie prea lipicios.
Incepem sa formam papanasii, vreo 8 guguloaie, adica moturile si vreo 8 discuri mai mari, cam de dimensiunea palmei, pe care le dam prin faina si le gaurim la mijloc. Incingem bine uleiul intr-o tigaie si prajim papanasii la foc mic, pana cand se rumenesc.

Ii scoatem pe o hartie absorbanta, pentru a scapa de excesul de ulei. Asezam pe fiecare farfurie cate 2 bucati mari si 2 bile mici, garnisim cu smantana si dulceata (de afine) si ne bucuram de un desert delicios.

O reteta propusa de blogul furnicuti.blogspot.ro/




Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri