Pui cu sos de soia si miere

12:11, 9 Noiembrie 2014 publicat în Retete culinare

Ai pofta de o mancare aromata si gustoasa? Poate exact asta cautai, o reteta de pui cu sos de soia si miere. Gateste-o acum si povestim mai tarziu!

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru pui cu sos de soia si miere:

Citeste si:
Chirurgia robotică poate salva fertilitatea pacientelor în cazul...
Chirurgia robotică poate...

700 g piept de pui taiat fasii, ulei pentru prajit.
Aluatul: 4 linguri de amidon, o lingura plina cu faina (35 g), 2-3 linguri de apa, sare, un ou, un pliculet de praf de copt.
Sosul: 2 linguri de ulei, o lingurita de ghimbir macinat (sau dupa gust - mancarea chinezeasca e prea aromata pentru unele gusturi), 3 lingurite de usturoi pulbere (sau dupa gust), sare, 3 linguri de miere, o lingura de vin de orez (sau otet), o lingura de apa, o lingura de sos de soia, o lingura de amidon.

Susan pentru decor, garnitura de orez.

Citeste si:
Pampers donează scutece Pampers Preemies Protection, special create...
Pampers donează scutece...

Mod de preparare pui cu sos de soia si miere:

Mai intai se face aluatul, mixandu-se oul cu sarea si apa, apoi adaugandu-se amidonul, praful de copt si faina. Aluatul trebuie sa iasa relativ subtire, ca amestecul de ou si faina de la snitele. Se lasa aluatul cca o jumatate de ora deoparte, apoi se imbraca fasiile de piept de pui in aluat si se prajesc in ulei incins exact ca snitelele. Se scot pe hartie absorbanta, apoi se pun intr-un castron.

Sosul se prepara intr-o tigaie wok, ceramica sau teflonata. Mai intai se incinge uleiul, apoi, pe foc redus, se adauga praful de usturoi si ghimbirul amestecand cu o spatula din lemn. Se continua amestecatul timp de 30 de secunde. Se adauga pe rand, sarea, mierea, vinul de orez, sosul de soia si la urma amidonul omogenizat cu o lingura de apa. Dupa ce se amesteca bine ingredientele, se lasa sosul pe foc mic cu capacul pus sa se inabuseasca timp de 2 minute. Cand este gata, se inmoaie fiecare bucata de pui in sos apoi se presara seminte de susan pe deasupra. Gustul sosului este usturoiat, aromat, si dulce amarui, iar textura lui este mai fluida daca puneti mai putine condimente.

Eu am pus alaturi de acest piept de pui preparat in stil chinezesc, cu sos de soia si miere, o portie de pilaf cu ciuperci.

O reteta recomandata de blogul www.retete-vechi-si-noi.info/


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri