Dificultate: medie
Ingrediente necesare pentru prajitura cu bezele si caramel:
Blat:
- 3 oua
- 100 grame unt
- 90 grame ciocolata
- 200 grame faina
- 100 grame zahar
- 1plic praf de copt
- 1 praf de sare
Crema :
- 200 grame Bezele gumate
Topping:
- 200 grame nuca, 100 grame biscuiti digestivi
- 200 gr zahar
- 50 grame unt
- 200 ml frisca lichida
Mod de preparare prajitura cu bezele si caramel:
Untul topit se amesteca cu ciocolata pana topeste, apoi se bate cu zaharul . Ouale se adauga pe rand unul cate unul pana sunt bine incorporate. Faina se amesteca cu praful de copt si sare apoi o adaugam peste amestecul de ciocolata. Turnam totul intr-o tava de prajitura tapetata cu hartie de copt apoi o punem in cuptorul preincalzit al 180 grade timp de 30 minute. Cu 2 minute inainte de a fi gata punem peste blat bezelele aranjate uniform si mai lasam la cuptor 2 -3 minute ( trebuie sa avem mare grija sa nu se arda, ele se vor umfla si inmuia ). Scoatem prajitura si presaram nucile si biscuiti maruntiti peste ea si o lasam sa se raceasca pana facem caramelul. Caramelul este foarte usor de facut: luam o tigaie, punem zaharul si il lasam sa se caramelizeze (sa nu se arda) apoi adaugam untul taiat in cubulete, cate un cub o data si amestecam pana se dizolva de tot, apoi incet turnam si frisca lichida. Il luam de pe foc si il lasam sa se racesca cam 10 minute dupa care il putem turna peste prajitura (eu l-am turnat cu ajutorul unei linguri, incerand sa acopar cat mai bine biscuitii si nucile).
Aceasta reteta a fost recomandata de blogul luckycake.ro
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară