IN ACEST ARTICOL:
Idee pentru pranzul in familie. Friptura de pui, crocanta cu garnitura de cartofi.

Dificultate: medie

Ingrediente necesare pentru pui cu lamaie si rozmarin la cuptor:

  • un pui 1 – 1,2 kg
  • 1 lamaie
  • 5 catei usturoi
  • 6 fire rozmarin
  • 8 cartofi medii
  • 2 morcovi
  • 3 rosii
  • o mana masline
  • 1/2 ardei rosu gras sau kapia
  • ulei masline, sare piper

Mod de preparare pui cu lamaie si rozmarin la cuptor:

Puiul il frecam bine cu sare, daca avem ata de bucatarie ii legam picioarele, daca nu , nu e o problema, punem inauntru puiului 1 catel usturoi, 1 fir rozmarin, lamaia intepata in 5-6 locuri. Cartofii ii taiem in 8 pe lungime, morcovii betisoare, ardeiul rondele, rosiile in 8 felii, le punem toate intr-o tava de copt , punem maslinele si usturoiul cu coaja, punem cam 5 linguri de ulei de masline, sare, piper si 3-4 fire de rozmarin. Amestecam bine si deasupra punem puiul, pe care il stropim cu ulei de masline si punem restul de rozmarin. Dam la cuptorul preincalzit la 200 grade , eu l-am tinut acolo cam 1 ora si 20 minute. La jumatatea timpului, am scos tava , am intors cu grija legumele, am intepat puiul si l-am dat inapoi la cuptor. avem grija sa nu se arda legumele, daca scade prea tare sosul mai putem pune putina apa. Dupa ce il scoatem din cuptor il lasam 5 minute deoparte apoi il servim, pofta buna!

Aceasta reteta a fost recomandata de blogul uckycake.ro/


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri