Idee pentru pranzul in familie. Friptura de pui, crocanta cu garnitura de cartofi.

Dificultate: medie

Ingrediente necesare pentru pui cu lamaie si rozmarin la cuptor:

  • un pui 1 – 1,2 kg
  • 1 lamaie
  • 5 catei usturoi
  • 6 fire rozmarin
  • 8 cartofi medii
  • 2 morcovi
  • 3 rosii
  • o mana masline
  • 1/2 ardei rosu gras sau kapia
  • ulei masline, sare piper

Mod de preparare pui cu lamaie si rozmarin la cuptor:

Puiul il frecam bine cu sare, daca avem ata de bucatarie ii legam picioarele, daca nu , nu e o problema, punem inauntru puiului 1 catel usturoi, 1 fir rozmarin, lamaia intepata in 5-6 locuri. Cartofii ii taiem in 8 pe lungime, morcovii betisoare, ardeiul rondele, rosiile in 8 felii, le punem toate intr-o tava de copt , punem maslinele si usturoiul cu coaja, punem cam 5 linguri de ulei de masline, sare, piper si 3-4 fire de rozmarin. Amestecam bine si deasupra punem puiul, pe care il stropim cu ulei de masline si punem restul de rozmarin. Dam la cuptorul preincalzit la 200 grade , eu l-am tinut acolo cam 1 ora si 20 minute. La jumatatea timpului, am scos tava , am intors cu grija legumele, am intepat puiul si l-am dat inapoi la cuptor. avem grija sa nu se arda legumele, daca scade prea tare sosul mai putem pune putina apa. Dupa ce il scoatem din cuptor il lasam 5 minute deoparte apoi il servim, pofta buna!

pui cu lamaie si rozmarin la cuptor

Aceasta reteta a fost recomandata de blogul uckycake.ro/


Vizionare placuta

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Pui cu lamaie si rozmarin la cuptor.