Un pepene este ca un cadou de Craciun: stii ca ceea ce se afla inauntru o sa-ti placa la nebunie, dar nu poti sa fii destul de sigur pana nu il deschizi. Spre deosebire de cadoul de Craciun, poti alege din start ca pepenele sa fie pe gustul tau.

Ce poate fi mai rau decat sa cumperi un pepene verde, sa ajungi nerabdator acasa, emotionat tai o felie si...in loc sa te bucuri de o noua experienta gustativa, descoperi ca are o textura ciudata si un gust care aduce mai mult spre apa decat spre gustul aromat pe care sperai sa-l simti? Enervant, nu-i asa? Din fericire, poti insa sa eviti asta, atata timp cat urmezi cateva sfaturi simple:

1. Prima data, verifica-i forma. Alege un pepene cu forma uniforma, fara lovituri, taieturi sau altfel de urme. In cazul in care pepenele are umflaturi sau noduli, inseamna ca pepenele a fost afectat de soare sau contine prea multa apa, lucru ce poate afecta gustul

2. Ridica-l. Verifica-i greutatea. Indiferenta de marimea lui (mic sau mare), un pepene copt trebuie sa fie destul de greu pentru dimensiunea sa. Acest lucru indica faptul ca este plin de apa, prin urmare, dulce si copt.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Hidratarea, cheia pentru zile de sărbătoare reușite. Sfaturi pentru un Paște sănătos Promenada Mall, Mega Mall si Vulcan Value Center isi asteapta clientii cu surprize si premii de Paste Cum să alegi componente pentru baia ta

Sursa foto Shutterstock pepene

3.Cauta punctul de coacere. Punctul galben al pepenelui, din partea opusa cozii pepenelui, trebuie sa fie neaparat galben. Daca este verde sau alb, acest lucru indica faptul ca pepenele cules mai repede de vreme si nu este copt.

4. Urmeaza testul de sunet. Bate cu degetul in pepene, iar daca se aude un sunt gol in interior, bingo! pepenele este copt.

In alta ordine de idei, daca veti urma acesti pasi, nu veti avea probleme in gasirea pepenelui perfect.

Daca ai si alte sugestii despre cum putem alege un pepene fara ca atunci cand ajungem acasa sa fim dezamagiti, nu ezita sa le lasi intr-un comentariu.

Sursa main articol Shutterstock pepene


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri