12:06, 16 Iunie 2014 publicat în Retete culinare

O desert pe care trebuie sa-l incerci!

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru clatite Ana Lugojana:

Ne trebuie:

Citeste si:
Calatorie gastronomica: 12 deserturi divine de Craciun, care se...
Calatorie gastronomica: 12...

Clatite: 8 buc

Compozitie de branza:

Citeste si:
Stradale si Mitzu, doua branduri Flavours, pregatesc delicii pentru...
Stradale si Mitzu, doua...
  • 200 gr br vaci
  • 2 oua, zahar 50 gr
  • 2 lg de smantana
  • sare, vanilie, stafide
  • esenta de rom

Sos vanilie:

  • 500 gr smantana
  • 4 galbenusuri
  • sare
  • 250 gr zahar
  • esenta de rom
  • vanilie
  • 2 lg praf de budinca
  • unt pentru uns.

Mod de preparare clatite ana lugojana:

Prima data facem clatitele. Eu am facut mai multe nu doar opt, pentru ca daca m-am intors dispar de pe platou imediat, asa ca daca vreau sa fac aceasta reteta trebuie sa fac multe!!!

Apoi facem compozitia de branza cu care umplem clatitele. Amestecam branza cu oul, vanilia, romul, smantana 2 lg, stafidele, zaharul si sarea.
Pregatim si sosul de vanilie: smantana se amesteca cu galbenusurile, zaharul, vanilie, es rom ,praful de budinca si sarea.

Umplem clatitele cu compozitia de branza si le impachetam ca pe sarmale. Pregatim un vas, il ungem cu unt si asezam clatitele, una langa alta..

Turnam sosul de vanilie peste rulourile de clatite si dam la cuptor, la foc potrivit cam 30 min, pana ce sosul se ingroasa si se rumeneste usor deasupra.
Serviti cu un sos caramel sau simple. Pofta buna!

O reteta recomandata de blogul culinarecufeteistete.blogspot.ro/


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri