Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru dulceata de cirese amare:
- 1 kg cirese negre;
- 150 grame zahar brut din trestie de zahar;
- 15 ml esenta de rom;
- 1 baton de scortisoara;
- 3 boabe pimento;
- zeama de la o lamaie.
Mod de preparare dulceata de cirese amare:
1. Ciresele se spala cu apa din abundenta si se scot samburii. Ciresele stricate se arunca.
2. Se pun intregi intr-o oala (de 2-3 litri) si se stoarce peste ele zeama de la lamaie.
3. Se amesteca si se adauga esenta de rom, batonul de scortisoara si boabele de pimento.
4. Se adauga zaharul si se amesteca in continuare.
5. Se lasa la fiert la foc mic pentru aproximativ 1 ora sau pana cand zeama care o lasa ciresele devine mai groasa.
6. Se amesteca din cand in cand, iar spuma acumulata se indeparteaza. Oala se retrage de pe foc.
7. Pana se fierbe dulceata, sterilizati borcanele spalate in avans. Asezati intr-o tava un prosop de bucatarie umezit peste care puneti borcanele si capacele. Lasati la cuptorul incins la 200 de grade pentru 20-25 minute.
8. Turnati dulceata in borcane si rasturnati-le, pastrandu-le la caldura sub o patura pentru o zi.
9. Nu am folosit conservati caci nu sunt adeptul si credeti-ma pe cuvant ca nu s-a stricat niciun borcan de dulceata vreodata. Borcanul deschis se pastreaza la frigider, iar borcanele sigilate se pot pastra in camara.
Aceasta reteta a fost recomandata de blogul bucatariacumirodenii.ro/
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară