Daca nu ati incercat niciodata dulceata cu mirodenii, a venit timpul sa o faceti caci veti fi impresionati de invazia de arome placute.

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru dulceata de cirese amare:

  • 1 kg cirese negre;
  • 150 grame zahar brut din trestie de zahar;
  • 15 ml esenta de rom;
  • 1 baton de scortisoara;
  • 3 boabe pimento;
  • zeama de la o lamaie.

Mod de preparare dulceata de cirese amare:

1. Ciresele se spala cu apa din abundenta si se scot samburii. Ciresele stricate se arunca.
2. Se pun intregi intr-o oala (de 2-3 litri) si se stoarce peste ele zeama de la lamaie.
3. Se amesteca si se adauga esenta de rom, batonul de scortisoara si boabele de pimento.
4. Se adauga zaharul si se amesteca in continuare.
5. Se lasa la fiert la foc mic pentru aproximativ 1 ora sau pana cand zeama care o lasa ciresele devine mai groasa.
6. Se amesteca din cand in cand, iar spuma acumulata se indeparteaza. Oala se retrage de pe foc.
7. Pana se fierbe dulceata, sterilizati borcanele spalate in avans. Asezati intr-o tava un prosop de bucatarie umezit peste care puneti borcanele si capacele. Lasati la cuptorul incins la 200 de grade pentru 20-25 minute.
8. Turnati dulceata in borcane si rasturnati-le, pastrandu-le la caldura sub o patura pentru o zi.
9. Nu am folosit conservati caci nu sunt adeptul si credeti-ma pe cuvant ca nu s-a stricat niciun borcan de dulceata vreodata. Borcanul deschis se pastreaza la frigider, iar borcanele sigilate se pot pastra in camara.

dulceata de cirese amare

Aceasta reteta a fost recomandata de blogul bucatariacumirodenii.ro/


Vizionare placuta

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Dulceata de cirese negre cu rom si scortisoara.