IN ACEST ARTICOL:
Un compot buuun, dupa o reteta care face ca fructele sa ramana tari si gustoase. N-are nicio legatura cu ciorba de fructe in care ciresele plutesc sparte, cu samburii curgand din ele, impiedicandu-se apoi in dinti.

Dificultate: medie

Ingrediente necesare pentru compot de cirese:

Cirese, zahar si apa, iar pentru aromatizare scotisoara, anason stelat si coaja de portocala. Cantitatile standard mi-e greu sa le dau in mod clar. Orientativ insa, am pus doua-trei linguri de zahar la un borcan de 800 de grame de compot si un anason si un baton de scortisoara la doua borcane.

Mod de preparare compot de cirese:

Am pus intai ciresele in borcane cat sa le umplu mai bine de jumatate...si am completat cu apa rece, ca sa masor cat lichid imi trebuie pentru fiecare borcan. Am varsat apa si a reieșit ca am nevoie de o cana si jumatate de lichid la fiecare borcan. Cantitatea variaza insa in raport de cat de mari sunt ciresele si cat de bine le indesati in borcan.
Am pus la fiert apa cu zahar si cu mirodeniile. A dat in clocot si am mai lasat cinci minute, la foc mediu, pana a prins o usoara culoare maronie. Am luat de pe foc si am lasat la racit doua-trei minute, apoi am turnat siropul in borcane, peste cirese. Ca sa nu crape borcanele, am pus sub fiecare lama unui cutit.
Dupa aceasta faza, puneti capacele borcanelor si inveliti-le intr-o patura, astfel incat caldura sa se pastreze si sa patrunda bine ciresele. Ca să fiti siguri ca rezista bine peste iarna, le puteti steriliza inainte de a le pune la pastrare. Sau adaugati in sirop jumatate de aspirina pentru fiecare borcan.
Ce am constatat este ca, atunci cand capacele etanseizeaza bine si aerul nu patrunde in borcane, compotul se pastreaza bine mersi si fara sterilizare.

Puteti prepara acest compot si pentru consum imediat, caz in care faceti siropul intr-o cratita mai mare, iar in final puneti ciresele in el si acoperiti cu un capac.
Putem considera ca avem aici si un foarte bun comport pentru diabetici: poate fi preparat si fara zahar ori cu indulcitor, iar ciresele sunt fructe recomandate acestor bolnavi, dat fiind continutul scazut de carbohidrati si indicele glicemic mic pe care il au.
La fel de usor poate fi preparat din visine sau din alte fructe. Doar schimbam putin mirodeniile.

O reteta recomandata de blogul /www.bucatareli.com


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri