28 Mai 2014 publicat în Retete culinare 19 share-uri

IN ACEST ARTICOL:
Mic dejun, cina sau desert ... oricare din cele trei variante e la fel de buna pentru a servi ce am facut eu aici. Un desert care cu siguranta ne aduce tuturor aminte de copilarie imbunatatit cu un sos delicios de fructe de sezon.

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru orez cu lapte si capsune:

  • 1 cana orez
  • 3 si 1/2 cani lapte (masurati cu aceeasi cana cu care ati masurat si orezul)
  • 2 linguri zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 6 capsuni mari sau 10 mai mici
  • 1 si 1/2 lingura zahar

Mod de preparare orez cu lapte si capsuni:

Orezul spalat bine il lasam timp de 20-30 de minute in apa calda. Scurgem apoi apa si punem orezul intr-un vasul. Adaugam zaharul si laptele si dam la foc scazut, sa se fiarba. Spre final, adaugam zaharul vanilat si amestecam.
Capsunele le spalam si la taiem cubulete mici, apoi le punem pe foc intr-un vas si adaugam zaharul. Lasam sa fiarba pana se topeste zaharul si se ingroasa putin sosul.

Servim orezul cu cateva lingurite de sos de capsuni deasupra.
E delicios, credeti-ma!

O reteta recomandata de blogul https://timeaioo.blogspot.ro/


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri