Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru paine din tarate de ovaz:
- 4 linguri tarate de ovaz fin macinate (intr-o rasnita) - Incepand de la faza croaziera a dietei, putem eventual inlocui jumatate din cantitatea de trate de ovaz cu tarate de grau. Principalul motiv pentru care as face asta ar fi ca sunt foooooarte pofticioasa si asa pot manca toata portia intr-o zi. Credeti-ma, e greu sa le rezisti cu atat mai mult cu cat e un dulce care nu ingrasa.
- 4 oua
- indulcitor (dupa gust)
- 6 linguri lapte praf degresat (eu cumpar de aici)
- esenta de vanilie
- un plic praf de copt
- pentru culoare, se sugera sofran. Eu am pus nitica curcuma dar pe care n-am incorporat-o foarte constiincios in compozitie si, ca "pedeapsa" m-am trezit cu niste efecte marmorate in aluat - de toata frumusetea. O optiune buna ar fi, eventual, si o lingura de cacao (aliment tolerat la Dukan). Sau nu puneti nimic- sunt foarte bune oricum.
Mod de preparare paine din tarate de ovaz:
Incingem cuptorul.
Prepararea ca atare e extrem de simpla: spargem ouale, separam albusurile de galbenusuri. Intr-un bol, batem albusurile spuma tare. Unul cate unul adaugam si galbenusurile, indulcitorul, laptele praf, taratele macinate, praful de copt si vanillia, amestecand cu grija cu o lingura de lemn, printr-o miscare de cerc de sus in jos sa nu se sparga bulele de aer din spuma de albusuri dar sa se omogenieze bine compozitia.
Portionam aluatul in forme, eu am folosit forme de briose dar data viitoare trebuie sa caut si eu forme de silicon, ca tare frumoase arata coapte in ele .
Coacerea dureaza cam 20 - 2 de minute si verificam folosind testul scobitorii (intepam briosele,daca sunt facute, scobitoarea iasa curata, daca nu, le mai lasam 10 minute si verificam iar).
Buuuuuuuune!
Aceasta reteta a fost recomandata de blogul casutalaurei.blogspot.ro/
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară