12 Mai 2014 publicat în Retete culinare 42 share-uri

O reteta slaba in calorii, dar plina in arome.

Dificultate: medie

Ingrediente necesare pentru varza noua cu carne tocata de curcan:

Pentru reteta de astazi am ales ca ingrediente de baza – varza noua si carne tocata de curcan. Varza noua este plina de apa, dar si de minerale. Carnea de curcan sta bine cu colesterolul. Alte ingrediente: ceapa verde, ceapa uscata, verdeata (marar si patrunjel), oua de gaina (proaspete, de la precupetele din piata), smantana grasa (de la ciobani)/ iaurt de bivolita si oaie, rosii, suc de rosii/ pasta de rosii, ardei gras, cascaval afumat/ branza telemea de oaie/ branza de capra, sare grunjoasa, piper boabe, ulei de floarea soarelui/ ulei de masline/ untura de pasare, foi de dafin, crengute de cimbru uscat, vin alb, pesmet.

Mod de preparare varza noua cu carne de curcan:

Se foloseste carne de curcan, de cumparat, gata tocata. In reteta se pot folosi rosii si fasii de ardei gras, puse inca din toamna, in pungi din plastic alimentar, la congelator.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. TEZYO primăvară/vară 2023 – o călătorie unică prin tendințele momentului cu cele mai iubite branduri de încălțăminte 7 sfaturi despre spălarea corectă a fructelor și legumelor 10 Rochii de vară care emană energie și feminitate

Varza noua se toaca fasii subtiri si se freaca cu sare grunjoasa, intr-un castron. Se lasa in castron cca. o jumatate de ora, timp in care varza isi va lasa apa.

Legumele inghetate si carnea tocata de curcan se pun intr-o tigaie, cu putin ulei, pentru a se cali. Se amesteca cu o lingura din lemn pentru omogenizarea amestecului.

Varza tocata se stoarce de apa, in maini si se amesteca cu verdeata (foi de ceapa verde, marar si patrunjel) taiata fin. Pentru amestecare se folosesc mainile sau o lingura.

Cand carnea de curcan si ardeiul gras sunt usor calite, se adauga putina ceapa uscata, prajita in ulei de floarea soarelui/ ulei de masline si un ou crud.

Pentru o savoare deosebita ! Oul de gaina poate fi fiert tare, curatat si maruntit (dat pe razatoarea mica) se inglobeaza in tocatura calita.

E bine de stiut ! Tigaia este luata de pe foc pentru ca oul crud adaugat sa nu se coaca, doar sa se amestece cu carnea, ceapa prajita si ardeiul gras.

Transparențele - în tendințe în primăvara-vara 2023! 10 exemple de cum putem integra și purta piesele vestimentare din materiale transparente și semi-transparente în ținutele noastre Ascultă Radio ZU și mergi la cele mai mari festivaluri din vara lui 2023 2 aspecte de care să ții cont pentru amenajarea unui colț cu piscină în curte

Un mic secret culinar ! Pentru un gust “misterios”, in amestecul aproape calit se poate pune si un catel de usturoi, dat pe razatoarea mica. Gurmetii profesionisti vor aprecia misterul.

Se unge o tava din ceramica termostabila, pentru copt, cu ulei de floarea soarelui/ untura de pasare sau unt. Vasul se tapeteaza cu pesmet.

Mic truc din bucatarie ! Daca se doreste obtinerea unui preparat mai tare, care sa poata fi taiat cu cutitul, in straturi bine definite, in amestecul de carne, ou si legume se pot incorpora 1-2 linguri de pesmet alb. Personal, prefer preparatul mai sosos, nu compact.

In carnea calita amestecata cu legume si ou, se adauga branza de capra/ cascaval afumat, data/ dat pe razatoarea mare. Se potriveste de piper, sare (daca mai este nevoie), cimbru uscat. Se amesteca intregul continutul.

Pentru un mic “suspans” culinar ! Pe carnea infierbantata se picura vin alb, sec si/ sau coniac. I-ati dat gata, in egala masura, atat pe gurmanzi cat si pe gurmeti, atunci cand vor gusta preparatul.

In vasul de ceramica se aseaza un strat de varza taiata fideluta, mai gros. Se bat cateva oua de gaina, proaspete (numeric dupa cantitatea de varza si carne din preparat), folosind telul sau o furculita. In oul batut se adauga sare grunjoasa (cu masura), piper boabe proaspat macinat si branza de capra, rasa. In vasul de ceramnica se aseaza un strat de carne tocata, calita, peste stratul de varza. Se adauga peste carnea tocata cateva felii de rosii taiate subtire si/ sau suc din rosii.

Se continua asezarea in straturi, cu varza noua taiata fideluta si apoi carne tocata. Peste fiecare strat de carne se pun felii de rosii si/ sau suc de rosii. Ultimul strat din vasul de ceramica va fi din varza noua.

Deasupra ultimului strat de varza se pun rosii taiate felii si/ sau suc de rosii, se toarna ultima cantitate de ou batut si se adauga boabe de piper, foi de dafin si crengute de cimbru uscat.

Fatuiala preparatului inainte de a fi dat la cuptor, se da cu un strat subtire din branza de capra, data pe razatoare.

Vasul de copt se pune in cuptorul incins al aragazului, la foc potrivit, pentru 1 ora. Se urmareste prin geamul din usa cuptorului, ca preparatul sa se rumeneasca usor, fara a se arde insa.

Frige si n-are gura sa strige ! Vasul de ceramica se manevreaza folosind manusi de bucatarie sau carpe groase.

Preparatul se serveste cald, asa cum este sau cu smantana/ iaurt deasupra. Pe farfurie se poate servi alaturi – ardei iute, usturoi, sfecla rosie (coapta in cuptor), dupa preferintele fiecaruia.

Ar merge chiar si o felie de mamaliga rece.

O reteta testata si recomandata de blogul www.despremancare.ro/


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri