IN ACEST ARTICOL:
Verdeturi de toate felurile te indeamna sa le pui in cosul de cumparaturi, sa mai omiti carnea din meniul zilnic si sa pregatesti retete simple, la iuteala, care pe langa faptul ca sunt deosebit de gustoase, sunt si sanatoase.

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru ciorba de loboda, leurda, si salata verde:

  • loboda, salata verde, leurda, radacinoase (morcov, telina, pastarnac, patrunjel), ceapa uscata, smantana, oua de gaina, untura de pasare, sare grunjoasa, piper boabe, patrunjel si leustean verde, zeama de lamaie.

Mod de preparare ciorba de loboda, leurda si salata verde:

Radacinoase si ceapa uscata se dau pe razatoarea mare sau se toaca marunt cu un cutit bine ascutit. Se calesc intr-o cratita in untura de pasare.

Se asezoneaza cu sare grunjoasa si piper boabe, proaspat macinat. Se amesteca cu o lingura de lemn pentru omogenizarea legumelor calite cat sa se moaie usor.

Verdeturile proaspete se spala bine sub jet de apa rece si se lasa la scurs intr-o sita.In cratita cu legume calite, se adauga loboda si se caleste cateva minute. Se adauga si salata verde, rupta in bucati si se mai caleste cateva minute.

Se amesteca cu o lingura de lemn pentru omogenizarea si calirea in continuare a amestecului de verdeturi si radacinoase.

Leurda rupta/ taiata in bucati se adauga peste verdeturile si legumele calite. Se amesteca cu lingura de lemn pentru omogenizare. Se adauga in cratita, apa fiarta si se lasa ciorba sa fiarba in clocot, la foc potrivit, 15-20 de minute, pana ce legumele si verdeturile se moaie suficient pentru a putea fi consumate.

Se pregateste ingredientul secret pentru ciorba ! Secretul acestei ciorbe trebuie bine pastrat. Ouale de gaina, smantana, zeama proaspata de lamaie sunt de calitate deosebita. Ouale sunt cumparate de la precupete din piata, iar smantana grasa de la ciobani. Zeama de lamaie este proaspat stoarsa. Sarea grunjoasa este romaneasca, nu chinezeasca sau ucrainieana. Piperul boabe se macina proaspat. Ingredientele se bat cu o furculita sau cu telul pana se obtine un amestec omogen.

Se adauga patrunjel si leustean verde, tocat marunt, in oul batut cu smantana.

Ciorba data in fiert este pregatita pentru marea incercare, dresul ei pentru un gust deosebit. Se opreste focul. Cu polonicul se ia din ciorba si se adauga peste amestecul omogen de oua si smantana. Se amesteca bine cu telul.

Amestecul bine omogenizat se adauga treptat in ciorba fierbinte, amestecand in continuu cu polonicul in ciorba pentru omogenizare. Se pune capacul pe oala si se lasa la macerat 10 minute, pentru omogenizarea gusturilor.

La pranz, ciorba se serveste calda, cu mamaliga rece si ardei iute. Un paharel de tuica de pruna sporeste apetitul mesenilor.

O reteta recomandata de blogul despremancare.ro/


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri