Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru chiftele italiene de cartofi:
Chiftelele mele aici de fata sunt italiene din urmatoarele motive: 4 rosii uscate la soare taiate marunt, 2 linguri de pesto, 2 catei de usturoi pisati, ceva patrunjel tocat + vreo 3 linguri de parmezan ras. Toate le-am amestecat cu puireul ramas (echivalentul a vreo 4 cartofi medii, fierti si zdrobiti fara mila), impreuna cu un ou, sare si piper.
Am format chiftelute grasune, le-am tavalit prin pesmet si le-am prajit pana s-au facut rumene si aurii si frumoase din-cale-afara.
Le-am servit salata de rucola si cu sos din iaurt + 1 lingurita de pesto ... e posibil sa se fi strecurat si un catel de usturoi zrdobit pe acolo... ce sa fac daca sunt innebunita dupa usturoi?!
Important e ca sunt buuuuune rau. O sa ma straduiesc sa-mi ramana cat mai mult piure de acum inainte .
* Pe aceiasi idee simpla, poti face chiftelute de cartofi de toate natiile posibile
tailandeze - amesteci 1 lingura de red curry paste, o ceapa verde taiata marunt si coriandru proaspat tocat
marocane - adaugi 1 ceapa si 3 catei de usturoi caliti + un praf de chimion, unul de turmeric si niste patrunjel maruntit
indiene - cu o lingurita de garam masala, 1/2 cup de mazare oparita si o ceapa alba, calita
grecesti - cu 1/2 cup feta sfaramata, 3 cepe verzi, menta + marar tocate si 1 lingura de suc de lamaie
spaniole - cu chorizo tocat si paprika afumata.
O reteta recomandata de blogul www.leblogpiquant.com/
De ce ajung femeile din România la psiholog. ”Trăim într-o cultură în care femeia e învățată să pună nevoile celorlalți înainte”
Metroul bucureștean scurtează drumul spre prevenția cancerelor asociate infecției cu HPV
“Love Fair”, târgul caritabil care schimbă soarta animalelor fără stăpân
Țările din Europa în care se fac cele mai multe transplanturi de celule stem. Pe ce loc e România?