Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru chiftele italiene de cartofi:
Chiftelele mele aici de fata sunt italiene din urmatoarele motive: 4 rosii uscate la soare taiate marunt, 2 linguri de pesto, 2 catei de usturoi pisati, ceva patrunjel tocat + vreo 3 linguri de parmezan ras. Toate le-am amestecat cu puireul ramas (echivalentul a vreo 4 cartofi medii, fierti si zdrobiti fara mila), impreuna cu un ou, sare si piper.
Am format chiftelute grasune, le-am tavalit prin pesmet si le-am prajit pana s-au facut rumene si aurii si frumoase din-cale-afara.
Le-am servit salata de rucola si cu sos din iaurt + 1 lingurita de pesto ... e posibil sa se fi strecurat si un catel de usturoi zrdobit pe acolo... ce sa fac daca sunt innebunita dupa usturoi?!
Important e ca sunt buuuuune rau. O sa ma straduiesc sa-mi ramana cat mai mult piure de acum inainte .
* Pe aceiasi idee simpla, poti face chiftelute de cartofi de toate natiile posibile
tailandeze - amesteci 1 lingura de red curry paste, o ceapa verde taiata marunt si coriandru proaspat tocat
marocane - adaugi 1 ceapa si 3 catei de usturoi caliti + un praf de chimion, unul de turmeric si niste patrunjel maruntit
indiene - cu o lingurita de garam masala, 1/2 cup de mazare oparita si o ceapa alba, calita
grecesti - cu 1/2 cup feta sfaramata, 3 cepe verzi, menta + marar tocate si 1 lingura de suc de lamaie
spaniole - cu chorizo tocat si paprika afumata.
O reteta recomandata de blogul www.leblogpiquant.com/
Când deschizi ochii la ce se întâmplă, nu-i mai poți închide la loc – despre vot, frică și misoginie cu Ada Maria Ileana
De ce ajung femeile din România la psiholog. ”Trăim într-o cultură în care femeia e învățată să pună nevoile celorlalți înainte”
Metroul bucureștean scurtează drumul spre prevenția cancerelor asociate infecției cu HPV
“Love Fair”, târgul caritabil care schimbă soarta animalelor fără stăpân