4 Aprilie 2014 publicat în Retete culinare 2 share-uri

Cum dovleceii si mararul fac casa asa de buna impreuna, iar branza de capra se potriveste de minune, m-am pus pe treaba. Desi "treaba" e mult spus - se face asa de repede si usor, incat sunt sigura ca si cel mai certat cu bucataria dintre oameni l-ar executa cu succes!

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru cheesecake cu dovlecei si branza de capra:

  • 2 dovlecei nedecojiti (in coaja sunt toate fibrele - de ce sa renunti la ele?), spalati si rasi pe razatoarea mare
  • 300g branza de vaci
  • o mana generoasa de parmezan ras
  • partea alba de la 4-5 cepe verzi, tocate marunt
  • 3 catei de usturoi, pisati
  • 1 legatura micuta de marar, tocat
  • coaja de la o lamaie
  • 4 oua, batute usor
  • 1 baton de branza de capra (din aia french, cu mijlocul moale si cremos si mucegai alb pe dinafara ;)

Mod de preparare cheesecake cu dovlecei si branza de capra:

Intai si-ntai, dovedeste cat esti de fortos si stoarce violent dovleceii - daca nu scapi de lichidul pe care o contin cheesecake-ul va iesi apos. Apoi transfera-i intr-un bol mare, impreuna cu toate celelalte ingrediente, in afara de branza de capra. Amesteca totul, potriveste de sare si piper si toarna compozitia in tava de tort unsa cu unt.

Coace toata treaba la 180 grade timp de 40-50 de minute. Cu 15 minute inainte sa fie gata, scoate tava din cuptor si aseaza deasupra felii de branza de capra.

Baga tava inapoi cuptor si mai lasa-l 15-20 de minute, pana ce branza de capra e topita si centrul cheesecake-ului abia mai tremura cand il scuturi usor.

Cu o salata simpla langa, e cina perfecta!

O reteta recomandata de blogul www.leblogpiquant.com/


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri