Dificultate: medie
Ingrediente necesare pentru pui cu masline si lamaie:
- 8 pulpe de pui (doar partea de sus)
- 2 cepe rosii, taiate in sferturi
- 6-7 catei de usturoi nedecojiti
- o lamaie
- 200g masline verzi, fara samburi
- 200ml vin alb
- patrunjel tocat
- sare, piper, ulei de masline
Mod de preparare pui cu masline si lamaie:
Am uns puiul cu un pic de ulei de masline, l-am sarat si piperat si l-am pus in tava impreuna cu ceapa taiata in sferturi, cateii de usturoiu nedecojiti, lamaia taiata feliute si vin. Am presarat un pic de patrunjel pe deasupra, am acopit tava cu folie de aluminiu si am bagat-o la cuptor, la foc mic, timp de vreo 30 minute.
Dupa o jumatate de ora, am scos folia, si l-am bagat inapoi la cuptor, sa se rumeneasca bine de tot.
In timpul asta am scos samburii maslinelor (Mazi's tip) - adica le-am pocnit cu fundul unei cani bine de tot, si samburii au iesit foarte usor. Am presarat si maslinele peste pui si am mai lasat inca 15 minute la cuptor. Asta a fost tot. Simplu, nu?
Pui crocant, usor lipicios, usor acrisor - merge la fix cu un pic de cus-cus alaturi, ba chiar si cu o salata, si, desigur, cu niste prieteni bun.
Aceasta reteta a fost recomandata de blogul www.leblogpiquant.com
McHappy Day 2025®: când faptele bune țin familiile împreună
Prelungim termenul de înscriere ca voluntar pentru copiii abandonați. Ultima zi de înscriere: 10 octombrie
Un român câștigă Premiul Next Generation Design pentru bicicleta hibrid-electrică SYNTHESIS
Ajungem MARI lansează Muzeul Viu al Empatiei