1 Februarie 2014 publicat în Retete culinare 19 share-uri

IN ACEST ARTICOL:
Nu stiu altii cum sunt, dar eu cand ma gandesc la pastele italienesti imi vin in minte 3 cuvinte: simplu, rapid, delicios. Pastele sunt intotdeauna cea mai buna cale spre indestularea stomacului, insa, intr-un mod delicios si minunat! Si pot fi pregatite in fel si chip! Cu felurite sosuri, cu carne sau fara, aromate, picante sau dulci, oricat ai manca, parca nu te mai saturi! Si pe buna dreptate, cine poate refuza o portie delicioasa de paste?

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru tagliatelle alfredo cu somon si capere:

(pentru tagliatelle)-cam 250 g

  • 220 g faina
  • 2 oua mari
  • 1 lingura ulei de masline
  • 1/3 lingurita sare

Sos:

  • 200 g somon proaspat
  • 175 ml smantana lichida (15% grasime)
  • 1 lamaie
  • 1 lingurita unt
  • 1 lingurita ulei de masline
  • 1 lingura capere murate
  • 70 g parmezan
  • 1 varf lingurita nucsoara
  • piper proaspat macinat
  • sare dupa gust
  • busuioc proaspat

Mod de preparare tagliatelle alfredo cu somon si capere:

Incepem cu pastele: pe masa de lucru punem faina, facem o gropita in mijlocul ei, dupa care spargem cele doua oua. Adaugam uleiul de masline, si sarea. Amestecam incet incet compozitia cu ajutorul unei furculite, dupa care incepem si framantam cu mainile. Obtinem un aluat compact. Il acoperim cu un prosop curat si il lasam pe masa de lucru 20 de minute pentru ca glutenul din faina sa se dezvolte. Framantam din nou si vom obtine un aluat mult mai fin ca cel initial. Taiem aluatul in doua parti egale. Intindem prima parte cu sucitorul, formam o fasie mai lunga cu latura de 12 cm si grosimea de 1/2 cm. Montam masina de paste si trecem fasiile de aluat, mai intai prin treapta intai, apoi a doua treapta, unde vom obtine foi mai subtiri, apoi tot cu ajutorul masinii de paste taiem fasiile de aluat, dandu-le forma de tagliatelle. Trecem tagliatellele formate prin faina, dupa care putem sa le gatim imediat, sau putem sa le pastram pentru alta data. Eu le-am lasat pana a doua zi.

Spalam somonul si il curatam de pielita, il taiem cubulete mici. Condimentam cu sare si piper. Intr-o oala turnam 2 litri de apa si adaugam 1 lingurita de sare. Lasam apa sa clocoteasca. Atunci cand a clocotit, adaugam pastele. Le lasam sa fiarba pana devin al dente. In jur de 4 minute.

Radem coaja de lamaie si o pastram deoparte, stoarcem si sucul de lamaie.

Intr-o tigaie, incingem uleiul si prajim usor de tot bucatile de somon, pana ce capata o culoare placuta. Adaugam caperele si "scuturam" tigaia de doua ori.

Turnam smantana lichida, dupa care adaugam untul, coaja de lamaie si sucul de lamaie. Lasam sa dea in clocot. Adaugam nucsoara si piperul si daca mai este nevoie, mai adaugam sare.

Nu uitati ca avem deja ceva sare in caperele acelea murate si in paste! Radem parmezanul si adaugam numai jumatate din cele 70 de grame. Se va forma un sos delicios. Adaugam pastele impreuna cu 3 linguri din apa in care au fiert, amestecam incet de tot, dupa care putem servi.

Presaram deasupra restul de parmezan ras, rupem cateva frunzulite de busuioc, mai radem un pic de parmezan pe deasupra si servim cu placere.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri